Navijači Chelseaja izašli na ulice i digli glas

Svi su protiv Superlige

Navijači Chelseaja izašli na ulice i digli glas

E. Škorić

Nastavlja se bojkot evropske Superlige, a uradili su to i navijači Chelseaja.

Chelsea večeras dočekuje Brighton u važnoj utakmici u borbi za Ligu prvaka, ali je ionako pitanje hoće li Plavci igrati u tom UEFA-inom takmičenju, budući da su pristali da budu učesnici Superlige.

Londonski klub je jedan od šest engleskih predstavnika u Superligi, koja je izazvala ogromne reakcije, uglavnom negativne. Navijači Chelseaja nisu sretni zbog toga što je njihov klub pristao da igra Superligu.

Odlučili su prije večerašnje utakmice izaći na ulice sa transparentima i povicima usmjerenim protiv Superlige, koja bi mogla uistinu da zaživi i da krene od avgusta, barem tako je planirano.

Pored Chelseaja, sigurni učesnici Superlige su Manchester United, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham iz Engleske, Barcelona, Real Madrid i Atletico iz Španije, te Inter, Milan i Juventus iz Italije. Ostalih osam učesnika ćemo naknadno saznati.

Projekat Superlige prijeti da uništi nogomet i sve njegove čari, zbog čega je i nastao haos i svi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu čine sve da zaustave namjere najvećih evropskih klubova, koji žele igrati odvojenu ligu i na taj način zarađivati ogroman novac. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Ko vas pita. Ima puno navijača u Kini i Japanu i ostalim državama gdje će se igrati Superliga
4 5
Zoilomas
Dosta vise sa privatnim terenima privatnim naseljima privatnim bazenima i privatnim klubovima! Treba ove klubove kazniti i oduzeti im sve uspjehe do sad ostvarene.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi