Uoči utakmice Juventusa

Za Agnellija je spremno najveće poniženje u životu!

Admin Čaušević

Andrea Agnelli je uz Florentina Pereza glavni krivac za neuspješnu pobunu najbogatijih evrospkih klubova koji grcaju u dugovima. 

Predsjednik Juventusa i prvi čovjek Reala zajedno sa još 10 predsjednika drugih klubova su pookrenuli Superligu koja je u razmaku od 60-ak sati dožvijeli totalni fijaskog.

Ideja o ekskluzivnom i zatvorenom takmičenju za 15-ak nedodirljivih klubova je umrla prije nego što je zaživjela, a očekivano na udaru se najviše našao Agnelli.

Agnellija mnogi osuđuju zbog njegovog poteza, najviše Aleksandar Čeferin koji ga je nazvao lažovom i zmijom, dok ga ne štede i predsjednici ostalih klubova iz Serije A.

"Nikad u životu nisam vidio takve ljude. Agnelli je najveće razočaranje u mojem životu. Nikad nisam upoznao osobu koja toliko može lagati, to je nevjerojatno. Čuli smo se u subotu poslijepodne i rekao mi je da su to samo glasine i da tu nema ništa. Nakon toga mi je rekao da ćemo se čuti i onda je isključio mobitel. Pohlepa je očito toliko snažna da uništava sve ljudske vrijednosti", rekao je Slovenac.

Uoči utakmice Juventus - Parma u okviru Serije A za Agnellija su italijanski novinari Striscia La Notizia pripremili možda i najveće poniženje u dosadašnjem životu ovog 45-godišnjaka.

Naime, Agnelliju će biti dodijeljeno ogromno neslavno priznanje "Tapiro d'Oro" koje se inače u Italiji dodjeljuje igračima, trenerima i fudbalskim radnicima kada naprave veliku grešku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Koliko grešku je Agnelli napravio s idejom da pokrene Superligu možda i najbolje govori veličina "trofeja" koji je ispred centra Juventusa dovezen na mini kamionu.

Inače, nakon raskola u Superligi odmah se pojavila informacija da Agnelli napušta Juventus, ali tokom dana je stigao demant te će Italijan i dalje sjediti na kormilu Stare dame. 

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.