Dolazak Ronalda u Juventus je ostalim klubovima iz Serije A donio malo bogatstvo

Poznata minimalna zarada

Dolazak Ronalda u Juventus je ostalim klubovima iz Serije A donio malo bogatstvo

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo je u Juventus stigao prije skoro tri godine kada je u transferu vrijednom 117 miliona eura stigao iz Real Madrida. 

Dolazak Ronalda u Seriju A je najzvučniji transfer kojeg su u proteklih 20-ak godina realizovali klubovi iz Serije A i dolazak najpopularnijeg igrača današnjice koristio je svima. 

Andrea Agnelli koji je proteklih dana na žestokom udaru zbog formiranja Superlige koja je doživjela totalni krah za 60-ak sati je najzaslužniji čovjek za dolazak slavnog Portugalca. 

Agnellija mnogi osuđuju zbog njegovog poteza, najviše Aleksandar Čeferin koji ga je nazvao lažovom i zmijom, dok ga ne štede i predsjednici ostalih klubova iz Serije A. 

"Nikad u životu nisam vidio takve ljude. Agnelli je najveće razočaranje u mojem životu. Nikad nisam upoznao osobu koja toliko može lagati, to je nevjerojatno. Čuli smo se u subotu poslijepodne i rekao mi je da su to samo glasine i da tu nema ništa. Nakon toga mi je rekao da ćemo se čuti i onda je isključio mobitel. Pohlepa je očito toliko snažna da uništava sve ljudske vrijednosti", rekao je Slovenac 

Međutim, potez i dovođenje Ronalda je bio od koristi svim klubovima u Seriji A, a Agnelli je danas otkrio i cifre koje su zaradili ostali klubovi zahvaljujući portugalskom asu.

Oglasi

"Kada sam doveo Cristiana u Italiju njegovo prisustvo je ostalim klubovima garantovalo po četiri miliona eura. Da li bih to uradio ponovo? Naravno, nikad nije bilo pogrešno dovesti Ronalda", kazao je Agnelli.

Dakle, već u startu su ostali klubovi iz Serije A profitirali sa po 4 miliona eura, a obzirom na Ronaldovu popularnost nema sumnje da je taj iznos u međuvremenu narastao pošto će se uskoro završiti treća sezona kako je bivši igrač Reala na Apeninima. 

Inače, sinoć se pojavila i vijest da je Agnelli odlučio da napusti Juventus, međutim jutros je stigao demant. Ovaj sada već kontroverzni Italijan i dalje namjerava biti na čelu najtrofejnijeg italijanskog kluba. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na drugoj strani, Ronaldov dolazak je Juventusu sigurno donio dodatnu popularnost i zaradu od marketinga, međutim iskorak i dalje nije napravljen zbog čega mnogi i ismijavaju popularnu Staru damu. 

U protekle tri sezone Juventus je u Ligi prvaka ispao od Ajaxa, Lyona i Porta, finansijski daleko slabijih klubova pa su ismijavanja na račun Ronalda i društva u ovom slučaju potpuno razumljiva i opravdana. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi