Juventus se oglasio: Klubovi nisu odustali, ali projekat ne može biti kompletiran

Torinski tim ima jasan stav

Juventus se oglasio: Klubovi nisu odustali, ali projekat ne može biti kompletiran

M. Šljivak

Torinski Juventus jedan od tri toma koji su svim silama pokušali da ostvare projekat zvani evropska Superliga.

Dvanaest bogataša odlučilo je u nedjelju da stvori vlastitu i od UEFA-e nezavisnu ligu, ali se sve jako brzo raspalo i nakon 48 sati projekat Superlige je propao.

Od projekta su prvi odustali engleski timovi. Oni su sinoć nakon brojnih protesta navijača i fudbalera odlučili da se povuku iz ugovora, a zatim su redom odustajali Inter, Milan i Atletico.

Do samog kraja su išli Barcelona, Real Madrid i Juventus. Španci se još nisu oglasili o svemu, a Juventus još uvijek ne odustaje, ali priznaje kako je projekat propao.

Torinski klub se oglasio saopštenjem u kojem tvrdi da klubovi još nisu odustali od kreiranja Superlige.

"Pozivajući se na saopštenje za javnost koje smo objavili 19. aprila i koji se odnosi na predloženo stvaranje Superlige i javnu raspravu koja je uslijedila, svjesni smo zahtjeva i namjera određenih klubova da se povuku iz ovog projekta, iako procedure predviđene sporazumom između klubova nisu završene", stoji u saopštenju i još se dodaje:

Oglasi

"U tom kontekstu Juventus ostaje uvjeren u ispravnost sportskih, komercijalnih i pravnih procesa projekta. Trenutno su male šanse da će projekat biti završen u originalno zamišljenom obliku, ali Juventus ostaje posvećen stvaranju dugoročnih vrijednosti za kompaniju i za fudbalsku industriju".

Za sada Superlige neće biti, a prvi čovjek Stare dame Andrea Angelli je očigledno uvjeren da će ona kad-tad zaživjeti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Postoji krvavi pakt između naših klubova. Nastavljamo. Može li projekat uspjeti? Da, ima stopostotne šanse da uspije", poručio je Agnelli neposredno pred sinoćnji kolaps Superlige.

Čekaju se sada zvanični stavovi Barcelona i Real Madrida, ali bez obzira na njih, Superlige neće biti barem u narednom periodu i veliki plan je propao.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pikachu11
Lopovski klub uvjek bio. Calciopoli
4 5
JointUnion87
Klub koji je izbaćen iz Serie A zbog krađe, namještanja utakmica i malverzacija. Daleko najomraženiji klub na svijetu uz Real Madrid. Ni Barcelona na zaostaje za njima, iako sam uvijek bio ljubitelj katalonskog giganta. Nažalost, moje simpatije prema tom klubu su nestale. Svaka čast njemačkim velikanima. Moje mišljenje? Poštene kurwe nema. Svih 12 klubova žestoko kazniti kao opomenu. Posebno ova posljednja tri.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi