Nije zadovoljan novim formatom Lige prvaka

Igrač Manchester Cityja žestoko prozvao UEFA-u: "Šta je s nama igračima, biramo između dva zla"

Endin Čaušević

Prethodnih dana glavna tema fudbalske javnosti bilo je osnivanje Superlige koja je izazvala pravu pometnju među evropskim klubovima i navijačima.

Naime, predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, došao je na ideju da osnuje novo takmičenja kako bi klubovi zarađivali dosta više novca nego u Ligi prvaka, a pored kraljevskog kluba na ovo je pristalo još 11 klubova iz Španije, Engleske i Italije.

U nedjelju je objavljeno da je Superliga osnovana, te da su taj dokument pored Reala još potpisali Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter, Milan, Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Tottenham i Liverpool.

To je izazvalo pravu lavinu fudbalske javnosti i mnogi su žestoko negodovlai zbog osnivanja ovog takmičenja. Na kraju su se skoro svi klubovi povukli i jasno je da od Superlige neće biti ništa.

S druge strane UEFA je predstavila novi format Lige prvaka koji će stupiti na snagu za nekoliko godina. U UEFA-i su bili šokirani zbog "bijega" najvećih klubova, ali su na kraju uspjeli da pobijede.

Međutim, jasno je da nije baš sve bajka što radi u UEFA i da se klubovi s razlogom bune. Prije svega žele više novca što je glavni razlog osnivanja novog takmičenja. No, sve više su nezadovoljniji i fudbaleri jer je nevjerovatno u kako zgusnutom rasporedu igraju iz godine u godinu.

Upravo povodom toga odlučio se oglasiti veznjak Manchester Cityja, Ilkay Gundogan, koji je poručio da se mora više pažnje posvetiti igračima jer je nemoguće da u jednoj sezoni igraju toliko utakmica.

Njemački reprezentativac je poručio da nakon kraha Superlige sada trebati pričati o manama UEFA-e i za njega neprihvatljivog novog formata Lige prvaka.

"Sa svime što se dešava oko Superlige možemo li molim vas pričati o novom formatu Lige prvaka? Sve više i više utakmica, zar niko ne misli o nama fudbalerima? Novi format Lige prvaka je samo manje od dva zla u poređenju s Superligom", poručio je Gundogan i dodao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Trenutni format Lige prvaka sada radi odlično i zato je ovo najpopularnije klupsko takmičenje na svijetu za nas igrače, ali i navijače".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti