Manchester City će naredne sezone imati poseban detalj na dresu i to zbog Aguera

Na ljeto napušta klub

Manchester City će naredne sezone imati poseban detalj na dresu i to zbog Aguera

E. Čaušević

Manchester City je prije nekoliko sedmica potvrdio da će Sergio Aguero na kraju ove sezone napustiti klub s Etihada.

Aguero je u Manchester City stigao prije deset godina iz Atletico Madrida za 40 miliona eura. Dolazak Aguera na Etihad bio je pravi potez čelnika Manchester Cityja jer je ovaj fudbaler uspio da ostavi ogroman trag.

Argentinski napadač postao je najbolji strijelac u historiji kluba jer je na 385 utakmica zabio čak 257 golova i uspio je upisati još 73 asistencije. Iako sigurno ima još šta da pokaže na terenu na kraju je odlučeno da on neće potpisati novi ugovor.

Aguero će tako nakon deset godina potražiti novi klub, a sigurno da to za napadača njegovog kalibra neće biti problem.

Međutim, i pored toga što neće ostati na Etihadu iz Manchester Cityja su na fantastičan način odlučili da pokažu Agueru šta zapravo on znači za ovaj klub i da mu neke stvari nikada neće zaboraviti.

To se najviše odnosi na 2012. godinu kada je Aguero u posljednjoj utakmici sezone Premiershipa protiv QPR u 94. minuti zabio gol za pobjedu od 3:2 i tako donio titulu prvaka Cityju.

Oglasi

Naime, Manchester City je odlučio da se za sjajan način zahvali Agueru na svemu i on će i naredne sezone na neki način biti dio kluba.

U javnosti su se pojavile dresove novih dresova Manchester Cityja za narednu sezonu koje je spremila Puma, a to je naravno kao i obično objavio Footy Headlines. Na dresu Cityja nalazi se i detalj vezan za Aguera, a to je tačan trenutak kada je zabio gol QPR-u.

Naime, na unutrašnjem dijelu dresa piše 93:20 što je tačan trenutak kada je Aguero zabio gol koji je donio titulu prvaka Engleske njegovom klubu. Ovo je zaista fantastičan potez koji nismo imali priliku gledati u fudbalu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Credit: Football Headlines

Što se tiče Aguera mnogi vjeruju da će on svoju karijeru nastaviti u dresu Barcelone. Španski mediji objavili su jučer da je dogovorio saradnju na dvije godine, te da će godišnje zarađivati sedam miliona eura što je duplo manje nego što je imao u Manchester Cityju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti