Manchester City nakon preokreta slavio na Villa parku

Na korak od titule

Manchester City nakon preokreta slavio na Villa parku

E. Čaušević

Manchester City je večeras nakon preokreta pobijedio ekipu Aston Ville u gostima sa 2:1 u okviru 32. kola engleskog Premiershipa.

Građani su uspjeli da dođu do nova tri boda i sada su još jedan korak bliže osvajanju titule prvaka Engleske.

Ipak, nije sve počelo tako dobro za City večeras. Aston Villa je fantastično otvorila utakmicu i povela već u 20. sekundi. Domaći su iznenadili goste sjajnom akcijom, a gol za 1:0 postigao je McGinn.

No, City je do kraja prvog poluvremena uspio da dođe do preokreta. Gosti su na 1:1 izjednačili u 22. minuti kada je gol postigao Foden nakon sjajne akcije.

Građani su do drugog gola stigli u 40. minut. Bernardo Silva je upisao asistenciju, a gol za preokret Manchester Cityja postigao je Rodri.

Međutim, samo četiri minute kasnije gosti ostaju s igračem manje. Stones neoprezno starta na Ramseyja, a sudija nakon što je pogledao snimak mu pokazuje direktan crveni karton.

Činilo se da bi to Aston Villa mogla da iskoristi, ali to nije dugo potrajalo. I domaći su ostali s igračem manje kada je Cash isključen u 57. minuti. Ovaj igrač je u svega tri minute dobio dva žuta, odnosno crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja utakmice City je imao incijativu na sredini terena i uspio je da sačuva prednost i upiše pobjedu.

Građani su prvi sa 77 bodova i imaju 11 bodova i utakmicu više od Manchester Uniteda koji je drugi. Aston Villa je na 11. mjestu sa 44 boda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Imaju 5 utakmica da uzmu 8 bodova ....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije