Foto - EPA

Sportski direktor kluba otkrio

Schalke igrače neće tjerati da igraju ako to ne žele

Midhat Šljivak

Ekipa Schalkea je nakon tri decenije ispala iz Bundeslige i tim iz Gelsenkirchena ćemo u narednoj sezoni gledati u Cvajti.

Schalke iza sebe ima očajnu sezonu i spasa im nije bilo. Četiri kola prije kraja službeno su ispali, a navijači su bili itekako bijesni zbog toga.

Nakon utakmice i poraza od Arminije u Bielefeldu su napali autobus sa fudbalerima, a nakon toga su pokušali i da se fizički obračunaju sa njima.

Srećom, policija je reagovala i spriječila je veći incident, a video igrača Schalkea kako bježe od ljutih navijača obišao je svijet.

Nakon svega što se dešavalo u javnost je izašao sportski direktor Schalkea Peter Knabel koji je istakao da svaki igrač koji osjeća strah nema potrebe da igra.

Klub neće praviti probleme onima koji se plaše igrati i ko god želi može do kraja sezone odmarati.

"Svi smo drugačiji i sve zavisi kako reagujete na ovo kao osoba. Moramo vidjeti kako se momci osjećaju. Ako neko ne želi igrati u preostale četiri utakmice, shvatam takvu odluku", rekao je Knabel.

Schalke do kraja sezone igra još sa Hoffenheimom, Herthom, Eintrachtom i Kolnom i u tim mečevima će sasvim sigurno tražiti šansu da osvoje koji bod više.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trenutno je ekipa iz Gelsenkirchena uvjerljivo na posljednjem mjestu Bundeslige i osvojili su skromnih 13 bodova. Doživjeli su čak 21 poraz, a imaju dvije pobjede i sedam neriješenih utakmica.

Schalke već počinje pripreme za narednu sezonu u Cvajtu. Cilj kluba je ekspresan povratak u Bundesligu, a vidjet ćemo hoće li im to poći za rukom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.