Nakon velike sramote, igrači strahuju za vlastiti život: Poduzimaju se radikalni koraci

Kolašinac i društvo se plaše navijača

Nakon velike sramote, igrači strahuju za vlastiti život: Poduzimaju se radikalni koraci

E. Škorić

Nakon prvog ispadanja iz Bundeslige u posljednjih 30 godina, igrači Schalkea se u užasnom raspoloženju spremaju za preostale utakmice u njemačkom prvenstvu.

Prema pisanju Bilda, igraći Schalkea traže policijsku zaštitu od bijesnih navijača koji su ih nedavno jurili izvan stadiona. Među "bjeguncima" je bio i bh. reprezentativac Sead Kolašinac, koji se vratio u Gelsenkirchen iz Arsenala u želji da pomogne ekipi da se spasi ispadanja, ali nije uspio.

Ovo će biti četvrto ispadanje iz Bundeslige za Schalke u 117 godina povijesti kluba. Tri prethodna ispadanja dogodila su se 1981., 1983. i 1988. godine. Poraz od Arminije Bielefeld u utorak bio je zvanična potvrda nove propasti kultnog kluba koji je u prosjeku na stadionu imao oko 60.000 gledatelja.

Nakon poraza ispred stadiona su se odigrale filmske scene. Bijesni navijači ganjali su igrače, a Bild navodi da su sada Kolašinac i društvo zatražili policijsku zaštitu jer se boje za vlastite živote.

Dogodile su se stvari koje su - kao što je klub naglasio - bile izvan granica pristojnosti. Kako su izvijestili njemački mediji, nogometaši i osoblje bili su zasipani jajima i pirotehnikom. Skupina od oko 500 huligana okupila se ispred stadiona i napala igrače. Policija je brzo preuzela kontrolu nad situacijom, također zbog činjenice da su sportisti počeli bježati. Srećom niko nije povrijeđen, premda je - kako potvrđuje policijski glasnogovornik u intervjuu za TV Sport1 - dvojicu igrača trebalo izbaciti.

Bild tvrdi da će i tokom treninga policija čuvati igrače Schalkea, koji će takođe zatražiti psihološku pomoć. Situacija je ozbiljna do te mjere da igrači razmatraju radikalne korake - da odustanu od igranja u posljednja četiri kola Bundeslige.

U 30 mečeva Bundeslige, Schalke je ostvario samo dvije pobjede. Bivši poljski predstavnik i bivši Schalkeov igrač, Tomasz Hajto, želi pružiti ruku pomoći klubu.

"Želio bih pomoći Schalkeu da se vrati na svoje mjesto, a to je Bundesliga. Pravi ljudi u klubu vjerojatno neće imati problema s pronalaženjem mog telefonskog broja. Razočaranje i frustracija mogu se razumjeti, ali ne možete koristiti nasilje i udarati druge ljude. Vi ste Schalke! Vi - navijači - za klub ćete uvijek biti odgovorni više od bilo koga drugog, više od bilo kojeg nogometaša. I vratit ćemo se u Bundesligu, to je sigurno", poručio je on.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalkeu još ostaju mečevi sa Herthom, Hoffenheimom, Frankfurtom i Koelnom, no za njih će to biti tek formalnosti bez ikakvog rezultatskog značaja.

[twitter]https://twitter.com/CowdenbeathH/status/1384757997683965953[/twitter]

Top Komentari

prometej
Mora neko ispasti
2 0
struja
Nisu to navijaci nego rulja idiota,siledzija.Policija je na potezu.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi