Trči dok te noge nose: Kolašinac bježao od radikalnih Schalkeovih ultrasa!

Pojavio se snimak

Trči dok te noge nose: Kolašinac bježao od radikalnih Schalkeovih ultrasa!

A. Čaušević

Schalke 04 je nakon 33 godine ispao iz Bundeslige, a to je itekako teško palo navijačima velikana iz Gelzerkirhena kopji su imali doslovno paklen doček za svoje "ljubimce" pri povratku kući.

Popularni Rudari su izgubili na gostovanju kod Arminije iz Bielefilda što im je bio 21 poraz u sezoni, a ujedno i oban za ispadanje u popularnu Cvajtu.

Na povratku dočekalo ih je oko 600 itekako ljutih i bijesnih radikalnih pristalica od kojih su Sead Kolašinac i društvo bili primorani da bježe i to doslovno.

Igrači su prvo napadnuti verbalno, pa jajima nakon čega je uslijedilo gađanje bakljama, zbog čega su bili primorani da bježe od razjarenih ultrasa.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama se može vidjeti kako Sead Kolašinac i društvo bježe koliko ih noge nose kako bi spasili živu glavu.

Oglasi

"Individualci koji su ovo učinili prešli su sve granice. Prema njima će biti pokrenut postupak, a istraga policije se nastavlja. Klub nikad neće prihvatiti ovakve akcije protiv igrača i zaposlenih u klubu".

Schalke je posljednji put u Cvajti igrao u sezoni 1990/1991. Tada su predvođeni Aleksandrom Borodyukom uspjeli da se vrate u elitni rang u kojem su ostali 30 godina.

Ipak, ova sezona je bila zaista katastrofalna. Ekipa iz Gelsenkirchena je igrala očajno zbog svih problema unutar kluba i nije nikakvo čudo što su na kraju ispali iz lige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalke je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio samo 13 bodova. Ostvarili su učinak od dvije pobjede, sedam neriješenih rezultata i imaju čak 21 poraz.

Ova klub je među najpopularnijim u Njemačkoj, uz prosječnu posjetu od 60.000 na domaćim utakmicama. Od posljednjeg ispadanja u Cvajtu do danas osvojena su tri DFB pokala, njemački Superup, dva Intertoto kupa i najveći trofej u historiji kluba, Kup UEFA 1997. godine.

Top Komentari

realista1982
Cudi me da su izgubili, djeluje da su u dobroj formi, kako trce...
19 0
mosaljozemosaplavo
ovako treba i ovim nasim balerinama
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti