Borussia vodi u Wolfsburgu

U sekundi sve je gotovo ako napravite i najmanju grešku protiv Haalanda

Edmir Škorić

Erling Haaland nastavlja da dominira, pošto je u gostima kod Wolfsburga danas u meču 31. kola njemačke Bundeslige postigao novi gol.

Haaland igra u životnoj formi i nije ni čudo što najveći evropski timovi imaju želju da ga dovedu, bez obzira na to što njegov agent Mino Raiola zahtijeva basnoslovne cifre i nezapamćene uslove za jednog mladog napadača.

Norveški reprezentativac je danas na gostovanju u Wolfsburgu postigao pogodak u 12. minuti, nakon greške domaće odbrane.

Borussia bi u slučaju pobjede s 55 bodova došla na peto mjesto i bila bi joj to četvrta uzastopna pobjeda, koja bi Milionerima omogućila da ostanu u igri za plasman u Ligu prvaka.

Wolfsburg je treći sa 57 bodova, te se i nekadašnji klub Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića takođe bori za plasman u najelitnije klupsko takmičenje.

Haalandu je ovo bio 24. pogodak u Bundesligi, a toliko ima i Andre Silva iz Eintrachta. Usamljen na vrhu liste strijelaca je nevjerovatni Robert Lewandowski sa 35 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

20-godišnje "čudo od djeteta" u Borussiju je stiglo iz Salzburga u zimu prošle godine, a ranije je igrao i za Molde. Ove sezone već ima 35 golova i 11 asistencija na ukupno 37 mečeva. Zaista nevjerovatni brojevi, stoga se i povezuje s Barcelonom, Cityjem, PSG-om, Real Madridom...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.