Erling Haaland danas je postigao najlakši gol u svojoj karijeri

Kad hoće onda baš hoće

Erling Haaland danas je postigao najlakši gol u svojoj karijeri

E. Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund danas su na svom terenu sa 4:1 pobijedili Werder Bremen u meču 29. kola njemačke Bundeslige.

Werder je odlično počeo utakmicu i poveo već u 14. minuti kada je mrežu domaćeg tima zatresao Rashica. Međutim, Dortmund je do kraja prvog poluvremena uspio da dođe do preokreta.

Domaći su na 1:1 izjednačili u 29. minuti kada je sjajan pogodak postigao Reyna. Samo pet minuta kasnije sudija je svirao penal za Dortmund, a pogodak s bijele tačke postigao je Erling Haaland.

Haaland je u centru pažnje bio ponovo u 38. minuti kada je još jednom uspio da zatrese mrežu Werdera i tako povisi na 3:1.

Norvežanin jednostavno ima "nos" za postizanje golova, a ovo je sigurno bio vjerovatno najlakši gol kojeg je postigao u svojoj dosadašnjoj karijeri jer je sa svega nekoliko metara poslao loptu u praznu mrežu.

Dortmund je sve dijele oko pobjednika riješio u 87. minuti kada je Hummels postavio konačnih 4:1 na asistenciju Hazarda.

Haaland ove sezone zaista igra u nevjerovatnoj formi jer je na 24 meča u Bundesligi uspio da postigne čak 23 gola i doda još šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U svim takmičenjima Norvežanin je upisao 36 nastupa i zabio je nevjerovatnih 35 golova. Zbog toga je jasno zbog čega se pola Evrope bori za njegov potpis i sigurno je da će Haaland ovog ljeta biti glavna meta na tržištu.

Već se špekuliše da Haaland želi da promijeni klub ovog ljeta i nađe novi izazov, a najviše se povezuje s eventualnim transferima u Barcelonu, Manchester City, Real Madrid i Liverpool.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti