Foto - EPA

Roma ide Manchester Unitedu

Edin Džeko nakon dugo vremena u Engleskoj: Tražit će svoju šansu na Old Traffordu

Midhat Šljivak

Edin Džeko će nakon dugo vremena ponovo zaigrati u Engleskoj, a bh. napadač bi mogao predvoditi napad Rome u četvrtak na Old Traffordu protiv Manchester Uniteda.

Crveni đavoli će ugostiti Romu u prvom susretu polufinala Evropske lige, a Edin Džeko je za Roma TV govorio o ovom meču u kojem očekuje dobre stvari za svoj klub.

Priznao je bh. napadač kako je Manchester United favorit u ovom polufinalu, ali da Roma itekako može iznenaditi.

"Zaslužili smo mjesto u polufinalu i moramo i dalje davati najbolje od sebe jer se ne igraju ovakve utakmice svaki dan", rekao je Džeko za Roma TV i nastavio je:

"Moramo biti svjesni naših mogućnosti. Znamo da je Manchester United jak tim i da su favoriti u dvomeču, ali činjenica da smo stigli do polufinala nam daje pravo da vjerujemo u prolaz", istakao je Džeko.

"Kvalitetna smo ekipa i u ovim utakmicama moramo djelovati kao tim. Ako u tome uspijemo onda ništa nije nemoguće", poručio je Edin.

Džeko ove sezone nije nedodirljiv u napadu Rome. Paulo Fonseca trenutno ima više povjerenja u Borju Mayorala i često Španac dobija mjesto ispred Edina.

Ipak, u Evropskoj ligi Džeko je prvi izbor. Njegovim golom Roma je uspjela da završi posao protiv Ajaxa u četvrtfinalu i da ostvari plasman u polufinale.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Edin je ove sezone odigrao ukupno 32 utakmice. Zabio je ukupno 11 golova i upisao je dvije asistencije.

Od tih 11 pogodaka ove sezone četiri je zabio u Evropskoj ligi, gdje je nastupio ukupno osam puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.