Žestoki protesti u Manchesteru

Navijači tjeraju Amerikance iz kluba

Žestoki protesti u Manchesteru

Edmir Škorić

Navijači Manchester Uniteda protestuju u okolini stadiona Old Trafford.

Oni su danas u velikom broju izašli na ulice, tražeći da dugogodišnji vlasnik kluba, porodica Glazer, napusti klub. Do protesta je došlo nakon kraha Superlige, a Manchester United bio je jedan od klubova koji su prihvatili da nastupaju u tzv. ligi bogataša.

Protesti se dešavaju danas od podnevnih sati i to na 123 godine od osnivanja kluba. Uoči očekivanih protesta i dolaska velikog broja navijača, Manchester Untied je ranije danas zatvorio svoju trgovinu na Old Traffordu.

Navijači su skandirali protiv Glazera, noseći u rukama transparente na kojima je pisalo: "Dosta je bilo" ili "Odmah napustite klub".

Drugi su držali žute i zelene zmije - simboličnu boju protiv Glazersa koja potječe iz vremena kada je klub osnovan 1878. godine.

Američka porodica Glazer još od 2003. godine upravlja Manchesterom. Avram i Joel preuzeli su klub nakon smrti oca Malcoma Glazera, tadašnjeg vlasnika kluba američkog nogometa Tampa Bay Buccaneersa. Bogatstvo porodice Glazer procjenjuje se na oko 3,8 milijardi eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I ranije su navijači bili protiv njih, ali sada su posebno bijesni nakon što su saznali da su vlasnici njihove svetinje željeli da budu dio Superlige. U međuvremenu se United, kao i većina drugih klubova, povukao zbog velikog pritiska iz Superlige.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Berlinac
Ma ja bez njih ce te u championship
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi