Gary Neville traži kazne za 'šestorku': Pokušali su ubiti engleski fudbal i to dobro znaju
Foto - EPA

Legenda Manchester Uniteda

Gary Neville traži kazne za 'šestorku': Pokušali su ubiti engleski fudbal i to dobro znaju

M. Šljivak

Legenda Manchester Uniteda Gary Neville apsolutni je zagovornik kažnjavanja velike šestorke koji su potpisali ugovoro o stvaranju evropske Superlige.

Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool i Tottenham su bili potpisnici ugovora o kreiranju Superlige, ali su se povukli i ideja o ovom takmičenju je propala.

Nakon što se saznalo o kreiranju lige Gary Neville je zatražio sankcije i to je javno rekao za Sky Sports.

"Navijač sam Manchester Uniteda 40 godina, ali sam zgrožen Unitedom i Liverpoolom. Neka uđu u ligu, a onda ih kaznite. Teško ih kaznite, ogromnim kaznama, oduzimanjem bodova, oduzmite im titule. Izbacite ih iz lige i dajte trofeje Fulhamu i Burnleyju. Što je dosta dosta je. Navijači se neće pomiriti sa ovim. U doba velike krize i mnogih klubova koji se bore, vlasnici preko zooma pričaju novcu. Ovo je prava pohlepa. Sramota", rekao je Neville prije nekoliko dana.

Gary ne odustaje od svojih stavova. Smatra da se svim ekipama treba izreći kazna zbog onog što su napravili.

"Svaka kazna koja im se može izreći u kratkom roku trebala bi biti izrečena. Pokušali su ubiti engleski fudbal zauvijek i učinili bi to da su mogli. Pokušali su uzeti dodatnih 300 miliona funti svake godine u naredne 23 godine i to u takmičenju u kojem drugi ne bi mogli učestvovati", rekao je Gary Neville i dodao je:

Oglasi

"Želim li ovih šest klubova u Premier ligi? Apsolutno. Trebaju nam u engleskom fudbalu, a bez njih Premier liga nestaje, nema je više i oni to znaju. Oni su veliki dio historije, ali moraju biti kažnjeni na bilo koji način".

"Mora im se oduzeti moć i mora ih se izjednačiti ostalim ekipama u Engleskoj. Ima dovoljno novca za sve i treba se dijeliti ravnomjerno svima", smatra Neville.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uvjeren je Neville kako bi najbolji model za engleski fudbal bio njemački u kojem vlasnik ne bi mogao imati više od 49 procenata kluba, ali to je za sada u Engleskoj nemoguće.

Neville je u karijeri odigrao 602 utakmice za Manchester United, zabio je sedam golova i osvojio je sve moguće trofeje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Berlinac
Haj ne rise Gary
2 9
user1583752673
Bravo Garry za izjavu, ejvala!
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi