Izjava trenera Zrinjskog nakon derbija protiv Sarajeva

Jakirović: Ima još šest utakmica, svaka će ovakva biti

Haris Zilić

Zrinjski i Sarajevo su remizirali 1:1 u derbiju 27. kola PLBiH.

Utakmica je bila veoma zanimljiva. Opravdala je epitet derbija, a to je i podvukao trener domaćih Sergej Jakirović nakon utakmice.

Jakirović je bio jasan u izjavi i nije krio žaljenje što na jednoj ovakvoj utakmici nije bilo navijača.

"Čestitam ekipi na dobroj utakmici. Večeras se sve vidjelo što fudbalska utakmica treba da ponudi, samo su nedostajali gledaoci. I Sarajevo je došlo sa željom da trijumfuje. Na kraju svega moramo biti zadovoljni. Ne želim žaliti. Ima još šest utakmica svaka će ovakva biti", rekao je Jakirović, a zatim nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Može se reći da smo izgubili dva boda, ali kad se sve sabere i igra Sarajeva onda možemo biti zadovoljni."

Trener Zrinjskog je i prokomentarisao izmjene koje je izvršio, te istakao da će mladi igrači biti dio tima i u narednim utakmicama. Također je akcenat stavio i na igru s loptom, gdje njegova ekipa mora popraviti taj segment igre.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.