Josip Ivančić napustio HŠK Zrinjski!

Hrvatski napadač napustio Mostar

Josip Ivančić napustio HŠK Zrinjski!

M. Šljivak

Hrvatski napadač Josip Ivančić (30) napustio je ekipu Zrinjskog pred kraj sezone.

Ovaj 30-godišnji fudbaler koji je redove Plemića pojačao u augustu prošle godine, odlučio je napustiti tim u samoj završnici sezone i sa njim je raskinuta saradnja.

Ivančić će fudbalsku karijeru nastaviti u Maleziji i ovo će biti još jedan novi izazov za iskusnog napadača.

Josip Ivančić je u Mostar stigao kao napadačko pojačanje. Međutim, imao je dosta problema sa prilagodbom i nije pružao neke velike partije.

Josip Ivančić
Josip Ivančić FK Zvijezda - 09 FK Zvijezda - 09 Pozicija: FW

Statistika

9 nastupa
3 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
1 golova

Znao je ipak zablistati u određenim trenucima. Nedavno je odveo Plemiće do pobjede protiv Slobode sa dva gola i asistencijom i bio je veoma sretan zbog toga.

"Dok sam živ i zdrav zadovoljan sam. Forma uvijek varira, malo si gore, malo si dolje. Ja sam još duže čekao na ovo", rekao je Ivančić prije mjesec dana.

Ivančić je ove sezone nastupio u ukupno 23 utakmice za mostarski tim. Ostvario je učinak od osam golova i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Malezija će biti novi izazov za ovog 30-godišnjaka koji je u prošlosti često mijenjao timove, a igrao je u Rumuniji, Moldaviji, Kazahstanu, Izraelu i Soveniji.

Karijeru počeo u Sesvetama, a zatim je igrao za Zadar i Rijeku. Potom ga je karijera odvela u Koper, a potom u Sherrif, Ashkelon, Hapoel Haifu, Ashdod, Atyrau i Chindiju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi