Fudbaleri Borca se raduju nakon pogotka Zakarića na Koševu

Šest uzastopnih pobjeda u sezoni

U sjajnoj su formi: Vranješ i društvo izjednačili rekord šampionske generacije

Adnan Beganović

U jednom od derbija 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je na Gradskom stadionu u Banjoj Luci savladao Široki Brijeg rezultatom 2:1.

Izabranici mladog stručnjaka Marka Maksimovića nastavili su sa sjajnim igrama u drugom dijelu sezone. Predvođeni "neuništvim" Stojanom Vranješom savladali su Široki Brijeg te su tako stigli do šeste uzastopne pobjede u elitnom rangu bosanskohercegovačkog fudbala, pa su izjednačili svoj rekord iz sezone 2010/2011 kada su osvojili titulu.

Prije Širokog Brijega Borac je savladao dva puta Radnik iz Bijeljine, Olimpik, Sarajevo i Mladost iz Doboja kod Kaknja, uz impresivnu ukupnu gol razliku 13:2.

Pobjedom nad Širokim Brijegom izabranici Marka Maksimovića preuzeli su i vrh tabele sa 53 osvojena boda, koliko ima i drugoplasirano Sarajevo, no Velikan iz Platonove ima bolju gol razliku.

U sezoni 2010/2011 Borac je nanizao šest uzastopnih pobjeda od 4. do 9. kola. Tadašnji šef struke Vlado Jagodić sa svojim izabranicima redom je rušio Čelik, Slaviju, Sarajevo, Zrinjski, Budućnost i Slobodu, a pobjedonosni niz zaustavio je Rudar Prijedor koji je na Gradskom stadionu u Banjoj Luci uspio osvojiti bod (0:0).

Izabranici Marka Maksimovića imat će priliku da sruše rekord generacije iz sezone 2010/2011 već u petak kada će u Mostaru snage odmjeriti sa Veležom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim sa Veležom, Vranješ i društvo će do kraja sezone odmjeriti snage sa Krupom, Zrinjskim, Željezničarem, Tuzla Cityjem i Slobodom.

Treba dodati i da će za Borac u Mostaru imati pravo nastupa i ponajbolji igrač Goran Zakarić, koji je propustio duel sa Širokim Brijegom zbog suspenzije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.