Vranješ na korak od vrha, Fanimo "vreba" iza sjene

Poprilično se zagužvalo

Vranješ na korak od vrha, Fanimo "vreba" iza sjene

A. Čaušević

Do kraja sezone nas čeka najneizvjesnija završnica Premijer lige u posljednjih nekoliko sezona. 

U vrhu vlada prava gužva. Vodeći Borac i Sarajevo imaju po 53 boda, a trećeplasirani Velež je na 51, dok i četvrtoplasirani Zrinjski (49) nije rekao posljednju riječ.

Kako u borbi za titulu i u trci za najboljeg strijelca prvenstva vlada velika gužva pogotovo nakon što je vodeći trio preskočio i kolo igrano za vikend.

Nemanja Bilbija, Goran Zakarić nisu igrali zbog suspenzija, dok Obren Cvijanović nije dovoljno spreman pa su njiih trojica ostali na brojci od po 11 golova.

Sve to je odlično iskoristio Stojan Vranješ. Kapiten Borca je bio dvostruki strijelac u pobjedi nad Širokim Brijegom i sada je stigao do dvocifrenog učinka od 10 golova.

Stojan Vranješ
Stojan Vranješ FK Borac FK Borac Pozicija: MF

Statistika

15 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova
Oglasi

Iza sjene vreba i Matthias Fanimo. Najbolji igrač Sarajeva je spasio svoj tim poraza pod Bijelim brijegom. Zabio je za remi protiv Zrinjskog, to mu je bio osmi gol u sezoni.

Matthias  Fanimo
Matthias Fanimo FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

U vrhu je i Nedim Hadžić sa devet golova, ali napadač Mladosti je zadobio frakturu nosa pa nije igrao protiv Slobode. U Doboju kod Kaknja se nadaju da će biti spreman za možda i najvažniji meč sezone i gostovanje Krupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na osam golova ostao je i Semir Štilić iz Željezničara, dok po sedam golova imaju Amer Hiroš, Alen Jurilj, Adnan Osmanović i Almedin Ziljkić, ali je teško vjerovati da se oni mogu uključiti u trku za najboljeg topnika prvenstva.

Parovi sljedećeg kola su: Velež - Borac, Krupa - Mladost, Sarajevo - Željezničar, Široki Brijeg - Zrinjski, Radnik - Sloboda, Olimpik - Tuzla City. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Tshabalala
Kako su ofirni ,nije im titula cilj,sad kad su izjednaceni s nama ,fol europa im prioritet,kakvi su to jadovi ,rođeni da ih kvasite u vrapcicima ,a mi cemo ove nase komsinice socijalne slucajeve
3 2
Ajax11
Da su velezovci pametni, pobrinuli bi se, da Vranjesu ovo bude zadnja tekma u sezoni...a još bolje u karijeri
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi