Igrači se oporavljaju od povreda

Zidane dobio sjajne vijesti pred polufinale Lige prvaka

Haris Zilić

Real Madrid će u utorak igrati prvi meč polufinala Lige prvaka protiv Chelseaja.

Pred ovaj duel Krlajevi su dobili sjajne vijesti. Za razliku od dvomeča sa Liverpoolom u prethodnoj rundi, sada su na raspolaganju Dani Carvajal, Raphael Varane i Eden Hazard.

Također u tim se i nakon kraće pauze vraća Toni Kross, ali Zinedine Zidane još uvijek neće moći računati na usluge Sergija Ramosa.

Real je u prvenstvu napravio dva kiksa. Prvo su u gostima remizirali protiv Getafea, a zatim i na svom terenu protiv Betisa, te napravili dva velika koraka unazad u borbi za titulu. Ipak u prvenstvu je još uvijek sve otvoreno, tako da će Real, Barcelona, Atletico i Sevilla do kraja prvenstva voditi veliku borbu za titulu.

S druge strane, Real će tražiti kroz Ligu prvaka šansu za trofej u ovoj sezoni.Posbeno raduje povratak Varanea, ali i Hazarda, iako je Belgijanac daleko od svoje prave forme, možda protiv bivšeg kluba bude odigrao utakmicu sezone i jednu od najboljih u dresu Reala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica između Reala i Chelsea na programu je u utorak od 21 sat, a u srijedu će drugi polufinalni duel odigrati Manchester City i PSG.

Podsjetimo, branioc titule Lige prvaka iz prošle sezone minhenski Bayern u četvrtfinalu je ispao od PSG-a, tako da ćemo u finalnom meču u Istanbulu krunisati novog klupskog prvaka Evrope za sezonu 2020/2021.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.