Real sve dalje od titule: Betis neporažen napušta Madrid
FOTO: EPA

La Liga, 33. kolo

Real sve dalje od titule: Betis neporažen napušta Madrid

H. Zilić

U 33. kolu španske La Lige zanimljiv duel odigrali su Real Madrid i Betis.

Konačan rezultat je glasio 0:0 u utakmici gdje je bilo finih prilika pred oba gola.

Prvi prijeti Real preko Modrića u desetoj minuti, a dvije minute kasnije i gosti su pokušali preko Laineza. U 14. minuti nova šansa za Betis preko Iglesiasa. Gosti su su igrali hrabro u ovom susretu.

Real je imao svojih akcija, a iz jedne takve u šansi se našao Aseniso u 22. minuti, no lopta odlazi proed gola.

Nakon toga dominacija Reala, koju je mogao krunisati Rodrygo u 27. minuti, ali golman Bravo zaustavlja njegov udarac. U 33. minuti šansa za Isca, zatim i za Benzemu u37. minuti, međutim odbrana gostiju iz Seville bila je na visini zadatka.

I Betis je još jednom zaprijetio u prvom poluvremenu, ali Casemiro je blokirao pokušaj Canalesa.

Oglasi

U nastavku Real prvi ima šansu. Modrić je kreirao lijepu akciju, ali izostala je završnica od strane napadača Kraljeva. U 56. minuti Rodrygo u još jendoj prilici, nije mu se dalo u ovoj utakmici.

Betis je mirno čekao svoje šanse. Jedna takva se ukazala u 65. minuti. Iglesias je sjajno utrčao u šesnaesterac Reala, blokiran je njegov udarac.

U 75. minuti odlična solo akcija Vinicjusa koji je zamijenio Rodryga. Napravio je pravi mali slalom kroz odbranu Betisa, ali nedostajalo je snage u završnom šutu, tako da je Bravo sigurno odbranio njegov pokušaj.

Benzema je u prilici bio u 81. minuti, sjajni Bravo ponovo na visini zadatka.

Do kraja meča ostalo je 0:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real sada ima dva boda manje od lidera Atletica koji sutra ima meč prtiv Bilbaa. Ako Jorgandžije trijumfuju otišle bi Realu na pet bodova prednosti pet kola prije kraja što bi bila osjetljiva prednost. Remi protiv Getafea prošli vikend i večeršanji remi protiv Betisa, tačnije gubitak ta četiri boda mogli bi Kraljeve u konačnici i koštati titule.

REAL MADRID - REAL BETIS 0:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kobe24
Vamos Barca
5 7
Hehehehrvtbr
Utakmica Barca Atletiko odlucuje o prvaku ,Atletico ko atletico ove sezone igraju mozda i najbolje ,a Barca ove sezone odigra nekad najbolju utakmicu sezone ,a nekad raspad sistema ,ali uglavnom bice dobra utakmica.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi