Bh. fudbaler daleko od početne postave Barcelone

Ni Špancima nije jasno šta se dešava: Niko ne zna kakav "grijeh" ima Miralem Pjanić

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić sigurno igra jednu od najtežih sezona u karijeru jer u Barceloni ima jako lošu minutažu, a ljetos je u katalonski klub stigao kao veliko pojačanje.

Pjanić je u Barcelonu stigao pred početak ove sezone iz Juventusa, dok je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo. Međutim, bh. veznjak u katalonskom klubu nema ni približnu minutažu kao što je to imao u svojim bivšim klubovima.

Bh. veznjak je propustio meč između Villarreala i Barcelone u nedjelju zbog povrede, ali je jasno da vjerovatno ne bi ni igrao da je bio u konkurenciji za ovu utakmicu. Ronald Koeman je iz nekog razloga prekrižio Pjanića skoro na samom startu sezone i nikome nije jasno zašto je to uradio.

Pjanić je posljednju utakmicu za Barcelonu odigrao još sredinom marta kada je upisao 12 minuta u revanšu osmine finala protiv PSG-a (1:1). No, u La Ligi je stvar još gora jer je bh. reprezentativac zadnji put igrao 24. februara protiv Elchea.

Tada je Pjanić igrao od prve minute, no Koeman ga je ostavio u svlačionici nakon prvog poluvremena, te više nije igrao u španskom prvenstvu gdje se Barcelona žestoko bori za titulu s Atleticom i Real Madridom.

Čini se da više ni španskim medijima nije jasno šta se dešava s Pjanićem i zašto Koeman ima takav stav prema njemu jer je jasno da se radi o veoma iskusnom igraču koji može pomoći Barceloni u finišu sezone.

Pjanić je s Juventusom dominirao u Seriji A i očekivalo se da će njegovo iskustvo koristiti Koemanu, ali čini se da Nizozemac ne misli tako.

O tome je jutros pisao i Mundo Deportivo koji je objavio da više nikome nije jasno zašto je Pjanić tako lako otpisan u ekipi. Ispred njega prednost imaju čak i omladinci Ilaix Moriba i Riqui Puig što sigurno niko nije očekivao pred početak ove sezone.

Novinar Mundo Deportiva, Xavier Bosch, objavio je jutros da više nikome nije jasno koji je Pjanićev "grijeh" i šta je to uradio da Koeman ima takav stav kada je u pitanju njegova minutaža.

"Zadnji put u La Ligi je igrao protiv Elchea 45 minuta i nikome nije jasno šta se tada desilo u svlačionici između njega i Koemana kada ga je izveo iz igre, ali tada se sve promijenilo. Niko ne zna koji je njegov 'grijeh' i zašto jedan tako iskusan igrač ne igra. Možda mu nije pomogla ni izjava za Gazzetu: 'Igram malo i ni sam ne znam što'", piše Mundo Deportivo jutros.

Također, u tekstu se navodi da je Pjanić pokazao svoj veliki profesionalizam nakon finala Kupa kralja gdje uopšte nije bio u sastavu, ali je proslavio s ekipom trofej i nije pokazao koliko je zapravo nezadovoljan sa tim što je Koeman uradio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kada stvari idu dobro, ali i kada idu loše ekipa je uvijek najvažnija i uvijek će biti tako", poručio je Pjanić nakon Kupa kralja što je mnoge oduševilo jer je jasno da mu baš i nije lako.

Nadati se da će se stvari promijeniti do kraja sezone i da će Koeman konačno dati Pjaniću šansu da opravda svoj dolazak u klub. Nizozemac to do sada nije uradio jer je Pjanić samo jednom u sezoni uspio da započne dvije utakmice zaredom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.