Guardiola osvojio Liga kup, a onda otkrio da Barcelona dovodi veliko pojačanje

Ostaje bez defanzivca

Guardiola osvojio Liga kup, a onda otkrio da Barcelona dovodi veliko pojačanje

Endin Čaušević

Manchester City danas je u finalu Liga kupa pobijedio Tottenham sa 1:0 i uspio da osvoji novi trofej. 

Međutim, mnogima je bilo zanimljivo što danas uopšte u sastavu nije bilo španskog defanzivca Erica Garcije koji je s tribina pratio pobjedu svog kluba u finalnoj utakmici na Wembleyju.

Guardiola je odlučio da Garcia danas neće biti u konkurenciji za finalnu utakmicu protiv Tottenhama, a na kraju meča je objasnio svoju odluku.

Naime, Garciji na kraju ove sezone ističe ugovor s Građanima i već je odlučio da neće produžiti saradnju. Španac je u nekoliko navrata odbio mogućnost da produži ugovor i saopštio je da na kraju sezone napušta Etihad.

Guardiola mu zbog toga nije pravio puno problema i Garcia je bio tu s ostatkom ekipe i konkurisao je za utakmica zbog čega je i bilo iznenađenje zašto danas nije u sastavu Manchester Cityja.

Španski stručnjak je potvrdio da Garcia na kraju sezone napušta klub i čak je izjavio da vjeruje da će karijeru nastaviti u Barceloni, te da zbog toga danas nije bio u sastavu.

Oglasi

"Eric Gardia je jedan od mojih najdražih igrača. Danas nije bio na klupi zbog toga što vjerujem da ide u Barcelonu", poručio je Guardiola nakon pobjede u finalu protiv Tottenhama.

Guardiola je tako potvrdio da će Barcelona na ljeto dovesti veliko pojačanje u odbrani koja je problem već nekoliko sezona.

Očekuje se da će ovaj fudbaler s klubom u kojem je ponikao potpisati ugovor do ljeta 2026. godine. Također, vjeruje se da bi i Barcelona trebala sve da ozvaniči jako brzo jer im je izgleda Guardiola pokvario planove preranom objavom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To vjerovatno znači da je Garcia pristao na manju platu iako je ranije sve dogovorio s Barcelonom. No, Joan Laporta nije bio zadovoljan uslovima koji su dogovoreni i tražio je od Garcije da prihvati manju platu što njemu očito nije bio problem.

Ovaj 20-godišnji defanzivac u svim takmičenjima u dresu engleskog kluba ove sezone upisao je deset utakmica.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Ovo je potvrdjeno prije 8 mjeseci ....
4 0
Ecosport
Čuj veliko pojačanje. Kad sam god gledao Cityja nisam vidio ovog Garciu. Možda je do mene, ali mislim da je ovo prosječan igrač, a Barci treba top odbrambeni igrač. Fakat ne kontam šta rade.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti