FOTO: EPA

Uzbudljiv revanš u najavi

Benzemina majstorija i vrijedan gol Chelseaja za remi u Madridu

Haris Zilić

Prvi meč polufinala Lige prvaka odigrali su fudbaleri Real Madrida i Chelseaja.

U prijestolnici Španije smo vidjeli odličnu fudbalsku predstavu, koja je okončana rezultatom 1:1.

Utakmica je počela otvoreno. Prvi pravu priliku imali su gosti u desetoj minuti preko Wernera, ali Courtois zaustavlja njegov pokušaj. U 14. minuti gosti su poveli sa 0:1, strijelac gola je bio Pulišić nakon lijepe akcije londonskog tima.

U 16. minuti nova šansa za goste iz Londona nakon kornera, međutim odbrana Reala je bila sigurna.

Najbolja šansa za domaće u 22. minuti. Benzema se sjajno namjestio, još bolje šutirao, ali lopta pogađa stativu, ostalo je 0:1. Real prijeti i u 28. minuti preko Vinicijusa, bez promjene rezultata.

Igrala se 29. minuta kada su domaći došli do gola za 1:1. Nakon kornera, Militao je vratio loptu pred gol gostiju, gdje se sjajno snašao Benzema i majstorski pogodio za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena još jedna šansa za Wernera, ostalo je 1:1.

U nastavku prvi prijete gosti. Oštra lopta Mounta koju Courtois izbacuje ispred napadača Chelseaja. U 50. minuti Benzema u šansza za Real, lopta odlazi preko gola.

Sjajan napad Reala u 64. minuti. Junior Vinicjus je pobjegao odbrani Plavaca iz Londona, ali izostala je završnica. Uzvratili su gosti u 72. minuti preko Zyecha na semaforu ostaje 1:1. Zyech pokušava iz slobodnjaka u 79. minuti, Courtois brani njegov udarac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja utakmice bilo je još par prilika pred oba gola, ali ostalo je 1:1, što nam garantuje uzbudljiv revanš, nakon kojeg ćemo znati jednog od učesnika ovogodišnjeg finala Lige prvaka.

REAL MADRID - CHELSEA 1:1 (Benzema 29'/Pulišić 14)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.