U pobjedi Manchester Cityja nad PSG-om

Guardiolina genijalnost došla do izražaja, nova "žrtva" mu je Mbappe!

Admin Čaušević

PSG za razliku od prvih utakmica osmine i četvrtine finala Lige prvaka u revanš susret polufinala uzali za rezultatskim zaostatkom.

Parižani su na Parku prinčeva izgubili od Manchester Cityja s 1:2. Vodili su domaći poslije prvog dijela, ali su se u nastavku raspali i na kraju zasluženo izgubili.

Jedan od glavnih razloga je nevidljivost najboljih igrača prvaka Francuske Kyliana Mbappea i Neymara Juniora, posebno se to odnosi na Mbappea.

I večeras je došla do izražaja genijalnost Pepa Guardiole koji je Mbappea učinio nevidljivim većim dijelom meča što najbolje pokazuje i statistika.

Naime, otkako igra Ligu prvaka Mbappeu je večerašnji meč protiv Manchester Citya prvi u kojem nije uspio uputiti niti jedan šut u okvir gola, a kada je bio starter.

Interesantno kada je u pitanju večerašnja utakmica i golman Građana Ederson je imao više dodira s loptom nego zvijezda Parižana, 31 naspram 30.

Inače, u prethodnih 47 duela Lige prvaka ili Kupa šampiona u kojim je neki engleski tim u prvom susretu ostvario prednost u gostima na kraju je prošao dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Statistika svakako ne mora ništa govoriti jer PSG nije ekipa za otpisati, ali ovaj podatak sigurno daje vjetar u leđa Manchester Cityju.

Revanš susret na stadionu Etihad igra se u utorak, 4. maja. Za vikend oba tima čekaju ligaške utakmice. City će gostovati Crystal Palaceu, a PSG će biti domaćin Lensu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.