Ko će biti prvak?

Nikad neizvjesnije prvenstvo u Španiji, 35. kolo bi moglo biti i kolo odluke

Edmir Škorić

Barcelona je potpuno neočekivano u četvrtak izgubila od Granade s 1:2 u zaostaloj utakmici, što znači da je Atletico i dalje najbliže tituli.

Katalonci su jučer zaista šokantno izgubili, pa pet kola prije kraja imamo nevjerovatnu situaciju u kojoj se četiri ekipe bore za titulu. Atletico ima prednost jer je lider sa 73 boda, Real i Barca imaju po 71 bod, a Sevilla na četvrtom mjestu 70 bodova.

Pet kola prije kraja, sve je moguće, pa i da donedavno otpisana Sevilla završi kao prva. Bila bi to prva titula za Andalužane nakon 75 godina, a dugo na titulu čeka i Atletico, koji veći dio sezone vodi na tabeli.

Ko će na kraju prvi kroz cilj? Idemo da vidimo šta ih čeka u završnici prvenstva i ko ima najlakši, a ko najteži raspored.

Mnoge stvari bit će jasnije nakon 35. kola, jer će u tom kolu direktno igrati Real Madrid i Sevilla, te Barcelona i Atletico.

Takođe, jasno je da svi imaju teške utakmice do kraja, ali da su šanse za sve skoro jednake. U sljedećem kolu, ovog vikenda, Barca ima teško gostovanje na Mestalli, Real ipak nešto lakši zadatak kod kuće protiv Osasune, Atletico gostuje Elcheu, a Sevilli stiže uvijek neugodni Athletic.

34. kolo:
Valencia - BARCELONA
SEVILLA - Ath. Bilbao
REAL MADRID - Osasuna
Elche - ATLETICO

35. kolo:
REAL MADRID - SEVILLA
BARCELONA - ATLETICO

36. kolo:
SEVILLA - Valencia
Levante - BARCELONA
Granada - REAL MADRID
ATLETICO - Sociedad

Potražite više informacija na temu La Liga:

37. kolo.
ATLETICO - Osasuna
BARCELONA - Celta
Athletic - REAL MADRID
Villarreal - SEVILLA

38. kolo:
Valladolid - ATLETICO
REAL MADRID - Villarreal
Eibar - BARCELONA
SEVILLA - Alaves

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.