Šok na Camp Nouu koji se slavi u Madridu: 39-godišnjak srušio Barcelonu!

Granada stigla do preokreta

Šok na Camp Nouu koji se slavi u Madridu: 39-godišnjak srušio Barcelonu!

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su poraženi na svom terenu od Granade sa 2:1 u meču 33. kola španske La Lige.

Barcelona je od prve minute imala incijativu na sredini terena i bilo je jasno da Granada neće igrati previše ofanzivno. Defanzivni pristup gostiju je napravio ogroman problem Kataloncima koji su danas odigrali jednu od lošijih partija u sezoni.

Domaći su iz prve ozbiljne prilike na večerašnjoj utakmici uspjeli da povedu sa 1:0. To se desilo u 23. minuti kada su Messi i Griezmann sjajno kombinovali, a na kraju mrežu Granade trese Argentinac za 1:0.

Činilo se tada da bi Barcelona mogla imati lakši posao i da će Granada krenuti naprijed, ali se to nije desilo. Gosti su pametno čekali šansu iz kontri i to su dočekali u drugom poluvremenu.

Barcelona je do 2:0 mogla u 36. minuti kada je u šansi bio Messi, ali ovaj put golman gostiju sjajno brani njegov udarac.

Na stardu drugog dijela nova šansa za domaće. Griezmann je pokušao sa desetak metara, ali lopta ide pored stative. Nekoliko minuta kasnije pokušao je i Sergi Roberto, no gola nije bilo.

Oglasi

I nakon toga šok za Barcelonu. Gosti su u 63. minuti uspjeli da poravnaju na 1:1. Luis Suarez šalje dugu loptu, a Mingueza pravi veliku grešku koju je iskoristio Machis i pogodio za poravnanje.

Samo tri minute kasnije novi udarac za domaće jer je crveni karton dobio Ronald Koeman koji je ostatak meča pratio s tribina. No, tu nije bio kraj senzaciji Granade na Camp Nou.

Gosti su u 79. minuti zaledili cijeli Camp Nou kada su stigli do potpunog preokreta. Marin je bio asistent, a odličan gol glavom postiže 39-godišnji napadač Molina za 2:1 i veliki šok u Barceloni.

Domaći su do kraja utakmice na sve načine pokušali da dođu barem do boda koji bi im ostavio dobre šanse za titulu, ali ostalo je 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da je Barcelona pobijedila bila bi prva u La Ligi, ali sada su ostali treći i više nije sve u njihovim rukama kao ranije jer Real Madrid ima bolji skor u međusobnim duelima. Atletico je prvi sa 73 boda, dok Real i Barcelona imaju dva boda manje.

Granada je s ovom pobjedom ostala osma i sada ima 45 bodova, te još uvijek nadu da se na kraju sezone može plasirati u Evropsku ligu. Također, treba dodati da Miralem Pjanić ni večeras nije dobio šansu za igru.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1585252255
Daboga sve izgubili do kraja.. samo zbog carobnjaka koji vam sjedi na klupi.. a neki Moriba vam igra ... ccccc
39 1
Mukiba
Hahaha e nek si izgubio koemanu...idemo real
28 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi