Koeman nakon utakmice objasnio zašto je Barcelona večeras izgubila od Granade

Senzacionalna pobjeda gostiju

Koeman nakon utakmice objasnio zašto je Barcelona večeras izgubila od Granade

E. Čaušević

Barcelona je večeras šokirala svoje fanove jer su poraženi na svom terenu od Granade sa 2:1 u okviru 33. kola La Lige.

Katalonski klub je večeras trebao pobjedu kako bi preuzeo lidersku poziciju La Lige i činilo se da će bez problema doći do toga.

Barcelona je u 23. minuti utakmice uspjela povesti sa 1:0 kada je novi gol u ovoj sezoni zabio Lionel Messi. Međutim, u drugom poluvremenu gosti su napravili nevjerovatan preokret.

Granada je prvo poravnala na 1:1 u 63. minuti kada je gol postigao Machis, a domaće su u potpunosti šokirali u 79. minuti. Tada je na scenu stupio 39-godišnji Molina koji sjajno glavom matira Ter Stegena za veliku pobjedu Granade.

Ovim porazom Barcelona je maksimalno zakomplikovala situaciji u borbu za titulu. Oni su imali sve u svojim rukama, ali više nije tako. I u slučaju da do kraja upišu sve pobjede Barcelona će ovisiti o rezultatima Reala i Atletico Madrida.

Navijači katalonskog kluba za ovaj poraz najviše krive Ronalda Koemana kojeg je očito iznenadio "bunker" Granade, a nakon gola za 1:1 itekako je zakasnio s reakcijom i izmjenama.

Oglasi

Da stvar bude gora on je u 66. minuti utakmice dobio crveni karton jer je uvrijedio četvrtog sudiju i morao je ostatak meča odgledati s tribina.

Nakon utakmice Koeman je pokušao objasniti zbog čega je njegova ekipa doživjela poraz.

"Poraz smo doživjeli isključivo zbog nedostatka koncentracije u odbrani. Kod prvog gola smo morali presjeći loptu i ostavljati manje prostora. U dvije utakmice nismo dobri defanzivno i to se ne smije događati. Ovo je težak udarac, ali moramo nastaviti dalje i potruditi se da slavimo u preostalim mečevima".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Razočarani smo. Već sutra počinjemo raditi i probat ćemo pobjediti u narednih pet utakmica. Moramo biti spremni za nedjelju i utakmicu protiv Valencije", rekao je Koeman i osvrnuo se na crveni karton koji je dobio.

"Čini mi se da je četvrti sudija večeras želio biti u centru pažnje. Ne razumijem zašto, nisam rekao ništa loše, nisam ničim uvrijedio sudiju. Razgovarao sam s četvrtim sudijom, a onda je on rekao nešto čime je pokazao da me ne poštuje. Rekao sam mu jedno, on je svojim odgovorom pokazao nepoštovanje prema meni, a ja sam mu uzvratio. Međutim, ponavljam, nisam ga ničim uvrijedio".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

thekupus
Ja mislio okriviće Pjanića. Koeman je neznalica, što ga se prije riješe, prije će im opet krenuti.
11 0
w41k3r
Lijep primjer kako se na "malim" utakmicama gubi titula. Tacno se ne zna ko je gori od ove 3ke u vrhu, nadam se da ce Sevilla neocekivano uzet titulu ove godine.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije