Nastavljen niz bez poraza

Rođeni protiv Borca izjednačili rekord iz 1973. godine

Midhat Šljivak

Mostarski Velež remizirao je večeras na svom terenu protiv Borca (1:1) u susretu 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Rođeni su vodili do 89. minute susreta, ali je potom Stojan Vranješ pogotkom s bijele tačke donio gostima iz Banja Luke jedan bod.

Velež je s ovim bodom ostao na trećem mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali je i nastavio nevjerovatan niz utakmica bez poraza.

Rođenima je ovaj meč bio 15. uzastopni u kojem nisu poraženi, a ovakav niz se nije desio još od 1973. godine, kada su Mostarci igrali fenomenalan fudbal u bivšoj Jugoslaviji i konstantno su bili u vrhu.

Posljednji poraz u prvenstvu ove sezone Velež je doživio u gradskom derbiju protiv Zrinjskog 31. oktobra prošle godine, kada je Pod Bijelim Brijegom bilo 3:1 za Plemiće.

Sva tri gola u ovom meču zabio je Nemanja Bilbija, a zatim je uslijedila nestvarna serija koja traje i dan danas i koja je mostarskom velikanu omogućila da se bori za titulu prvaka.

U ovom periodu tim Feđe Dudića ostvario je ukupno devet pobjeda i šest neriješenih rezultata i ovaj sjajni stručnjak je pokazao da se radi o zaista odličnom treneru.

Novi izazov pred Rođenim stiže već narednog vikenda. Na rasporedu je gradski derbi protiv Zrinjskog, odnosno posljednje ekipe koja je uspjela savladati Velež u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

Bit će to direktan duel i za sami vrh tabele. Zrinjski i Velež će se do kraja sezone boriti za visok plasman i nema dileme da će oba tima željeti da iz derbija izađu neporaženi.

Što se Rođenih tiče oni do kraja sezone imaju veoma izazovan raspored, a nakon gostovanja Zrinjskom u Mostaru će dočekati Željezničar.

Nakon Želje slijedi im gostovanje na Tušnju kod Tuzla Cityja, zatim domaći meč protiv Slobode i na kraju u posljednjem kolu gostovanje kod Mladosti u Doboj Kaknju.

Velež je već nadmašio očekivanja svih ljubitelja fudbala s početka sezone i mostarski tim definitivno igra sezonu za pamćenje, najbolju u Premijer ligi BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mostarski rivali su do sada odigrali 26 utakmica u svim takmičenjima. Zrinjski je uspješniji sa 15 pobjeda, dok su Rođeni slavili na sedam susreta. Samo četiri duela završena su neriješenim ishodom.

Gol razlika je također na strani Plemića i ona iznosi 32:19. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.