Savladali Crystal Palace u gostima sa 2:0

Manchester City na korak od titule prvaka Engleske, odlična utakmica Aguera

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja danas su u gostima pobijedili Crystal Palace sa 2:0 u okviru 34. kola Premiershipa i došli na korak od titule.

Građani su danas uspjeli da dođu do tri boda i na korak su da teoretski osiguraju novi naslov prvaka Engleske.

Za Pepa Guardiolu je najvažnije što je danas odmorio većinu prvotimaca za meč u utorak kada na svom terenu dočekuju PSG u revanšu polufinala Lige prvaka.

Prvu šansu na današnjoj utakmici vidjeli smo u 29. minuti kada je Townsend centrirao, ali Benteke šutira glavom.

Deset minuta kasnije dobra šansa za goste. U prilici je bio Sergio Aguero koji je konačno dobio šansu da igra do prve minute, ali nakon njegovo udarca lopta ide pored stative.

Manchester City je do prednosti uspio doći u 59. minuti. Mendy je asistirao, a fantastičan gol za 1:0 postigao je Aguero koji je pokazao da je još uvijek veliki majstor.

Samo dvije minute kasnije sve je bilo završeno u ovoj utakmici. City je ponovo odigrao odličnu akciju, a ovaj put mrežu domaćeg tima zatresao je Torres koji je postavio konačnih 2:0.

Do kraja utakmice City je mogao doći i još do nekog gola, ali propustili su nekoliko sjajnih šansi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani su na korak od titule prvaka Engleske jer su prvi sa 80 bodova i imaju 13 bodova više od Uniteda. Ukoliko Crveni đavoli izgube sutra u derbiju od Liverpoola onda će Manchester City i zvanično biti prvak Premiershipa.

No, danas je najbolji pojedinac sigurno bio Aguero koji se zbog problema s povredama nije naigrao ove sezone. Ipak, pokazao je o kakvom majstoru se radi i sigurno je da će za njega na ljeto biti ogromna borba jer će biti slobodan igrač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.