Klubovi iz Engleske imaju nevjerovatan prijedlog za UEFA-u oko finala Lige prvaka

Da li će ih podržati?

Klubovi iz Engleske imaju nevjerovatan prijedlog za UEFA-u oko finala Lige prvaka

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala u utorak i srijedu mogli su da uživaju u sjajnim mečevima polufinala Lige prvaka.

U utorak naveče gledali smo odličnu utakmicu u Madridu gdje su se sastali Real i Chelsea, a rezultat je na kraju bio 1:1.

Mnogi su iznenađeni kako je Chelsea odigrao ovu utakmicu i smatraju da su zaslužili da pobijede, ali Real je uspio nekako da dođe do remija i ostane u igri za plasman u finale.

Međutim, noć kasnije gledali smo još bolji okršaj na Parku prinčeva gdje su igrali PSG i Manchester City.

Parižani su dominirali u prvom poluvremenu i vodili sa 1:0, ali su u nastavku doživjeli šok. City je odličnom igrom uspio da preokrene sa 2:1 i dođe do odličnog rezultata pred revanš utakmicu na Etihadu.

Poznato je da se finale Lige prvaka igra 29. maja u Istanbulu na stadionu Ataturk. Ovdje se finale trebalo igrati i prošle godine, ali je zbog pandemije koronavirusa odlučeno da se završnica igra u Lisabonu.

Postoji velika mogućnost da ćemo ove sezone u finalu Lige prvaka gledati okršaj engleskih klubova Chelseaja i Cityja jer imaju dobre rezultate u prvim utakmicama, a revanše igraju na svom terenu.

Zbog toga se u engleskim medijima danas pojavila zanimljiva informacija da bi klubovi iz Engleske mogli od naredne sezone tražiti od UEFA-e da promijeni svoju odluku o finalnim mečevima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, Guardian je objavio da će klubovi iz Premiershipa tražiti da se finale Lige prvaka igra u Engleskoj ukoliko to bude okršaj engleskih klubova. Oni ne žele da se taj meč igra negdje na drugom kraju Evrope, te vjeruju da bi UEFA time napravila odličan potez.

Također, to bi važilo i za sve klubove iz ostatka Evrope ukoliko bi se desilo da finale igraju ekipe iz iste zemlje. Međutim, sada je sve do UEFA-e i bit će zanimljivo vidjeti šta će oni na kraju odlučiti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Nista od te ljubavi
5 0
Berlinac
Hocete li muzicku zelju mozda
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi