Foto - Screenshot

Pep o Agueru

Guardiola je majstoru 'skinuo kapu': Kakav igrač, kakav čovjek, zaljubljen sam u njega

Midhat Šljivak

Manchester City pobijedio je danas na Selhurst Parku u Londonu ekipu Crystal Palacea s 2:0.

S nova tri boda tim Pepa Guardiole došao je korak bliže osvajanju titule prvaka i trenutno imaju 13 bodova i utakmicu više od gradskog rivala Uniteda.

Vodeći gol u ovom meču postigao je argentinski napadač Sergio Aguero u 57. minuti. Podsjetio je sjajni napadač na svoje najbolje dane i prekrasno je pogodio za 0:1.

Reakcija menadžera Građana Pepa Guardiole dovoljno govori šta misli o Agueru. Nakon što je zabio ovaj sjajan gol, Pep mu je 'skinuo kapu' i tako mu je pokazao veliko poštovanje.

"Kakav gol, kakav igrač, kakav čovjek. Uživat će u svojim posljednjim utakmicama s nama. Zaljubljen sam u njega kao osobu. Kakav momak", poručio je Guardiola

Agueru je ovo posljednja sezona u dresu Manchester Cityja, gdje je proveo proteklih 10 godina, ali je došlo vrijeme za rastanak.

Argentinski napadač je godinama bio zaštitno lice Cityja. Zabijao je golove kao na traci, a ovo mu je bio 258. gol u 386. nastupu za Građane.

Povrede su sjajnog napadača spriječile da poveća svoj golgeterski učinak. Ove sezone je nastupio samo 16 puta i zbog toga vjerovatno i nije dobio novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupno je Aguero osvojio 14 trofeja za ovih 10 godina. Četiri puta je bio prvak Engleske, peta titula je jako blizu, ali sigurno je da silno želi da se oprosti s titulom Lige prvaka.

Aguero se najviše povezivao s Barcelonom, ali vidjet ćemo gdje će igrati naredne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti