Manchester City na korak od titule prvaka Engleske, odlična utakmica Aguera

Savladali Crystal Palace u gostima sa 2:0

Manchester City na korak od titule prvaka Engleske, odlična utakmica Aguera

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja danas su u gostima pobijedili Crystal Palace sa 2:0 u okviru 34. kola Premiershipa i došli na korak od titule.

Građani su danas uspjeli da dođu do tri boda i na korak su da teoretski osiguraju novi naslov prvaka Engleske.

Za Pepa Guardiolu je najvažnije što je danas odmorio većinu prvotimaca za meč u utorak kada na svom terenu dočekuju PSG u revanšu polufinala Lige prvaka.

Prvu šansu na današnjoj utakmici vidjeli smo u 29. minuti kada je Townsend centrirao, ali Benteke šutira glavom.

Deset minuta kasnije dobra šansa za goste. U prilici je bio Sergio Aguero koji je konačno dobio šansu da igra do prve minute, ali nakon njegovo udarca lopta ide pored stative.

Manchester City je do prednosti uspio doći u 59. minuti. Mendy je asistirao, a fantastičan gol za 1:0 postigao je Aguero koji je pokazao da je još uvijek veliki majstor.

Samo dvije minute kasnije sve je bilo završeno u ovoj utakmici. City je ponovo odigrao odličnu akciju, a ovaj put mrežu domaćeg tima zatresao je Torres koji je postavio konačnih 2:0.

Do kraja utakmice City je mogao doći i još do nekog gola, ali propustili su nekoliko sjajnih šansi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani su na korak od titule prvaka Engleske jer su prvi sa 80 bodova i imaju 13 bodova više od Uniteda. Ukoliko Crveni đavoli izgube sutra u derbiju od Liverpoola onda će Manchester City i zvanično biti prvak Premiershipa.

No, danas je najbolji pojedinac sigurno bio Aguero koji se zbog problema s povredama nije naigrao ove sezone. Ipak, pokazao je o kakvom majstoru se radi i sigurno je da će za njega na ljeto biti ogromna borba jer će biti slobodan igrač.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti