FOTO: EPA

La Liga, 34. kolo

Real se mučio protiv Osasune, ali na kraju upisao tri vrijedna boda u borbi za titulu

Haris Zilić

U 34. kolu La Lige Real Madrid je dočekao Osasunu. Konačan rezultat glasio je 2:0 za madridski klub.

Prvi prijete goste. Avila je nakon lijepe akcije u desetoj minuti uputio udarac sa vrha šesnaesterca, ostalo je 0:0. U 15. minuti prva ozbiljna šansa za Real, šutirao je Casemiro.

Minut kasnije Asensio se našau prilici, odbrana gostiju sjajno reaguje, da bi Osasuna zaprijetila u 19. minuti preko Torresa, bez promjene rezultata.

Igrala se 27. minuta kada je Real imao veliku priliku. Militao se sjajno snašao u šesnaestercu Osasune, šutirao glavom, ali golman Herrera fenomenalno brani. Do kraja poluvremena i Osasuna je imala dobru priliku. Avila je u 45. minuti postigao gol, ali prethodno je bila ofsajd pozicija.

U nastavku Real je krenuo još ofanzivnije. U 58. minuti blokiran pokušaj Asensija. Rodrigo je sjajno putirao u 68. minuti, lopta odlazi pored gola Osasune. Isti igrač u akciji u 71. minuti, ali odbrana Osasune je bila odlična. U istoj minuti šutirao je i Benzema, lopta odlazi preko gola gostiju.

Isco i Asensijo su u 73. minuti upropastili dobar napad Kraljeva. Ipak, Real dolazi do gola u 76. minuti. Nakon kornera mrežu Osasune zatresao je Militao za 1:0. Pet minuta kasnije Casemiro na asistenciju Benzeme pogađa za 2:0.

Do kraja duela Real je rutinski sačuvao prednost i upisao vrijedna tri boda u borbi za titulu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real sada ima dva boda manje od Atletica i nastavlja se mrtva utrka za prvaka Španije između Atletica, Reala, Barcelone i Seville. Naredno kolo će dati mnoge odgovore kada se sastaju Barcelona - Atletico i Real - Sevilla.

REAL MADRID - OSASUNA 2:0  (Militao 76', Casemiro 81')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.