Mourinho se suočio s neugodnim pitanjem: Real ili Chelsea, koga želi u finalu?

Portugalac je profesionalac bio i ostao

Mourinho se suočio s neugodnim pitanjem: Real ili Chelsea, koga želi u finalu?

E. Škorić

Portugalski stručnjak Jose Mourinho radio je u mnogim timovima, a svakako je zapažene uloge imao na klupi Chelseaja i Real Madrida.

Mourinho je trenutno slobodan nakon što je dobio otkaz u Tottenhamu, a dok čeka svoj novi angažman, zaposlen je da komentariše za britanski Sun utakmice Evropskog prvenstva od 11. juna do 11. jula.

U međuvremenu Mourinho ne može ni dan bez nogometa, redovno prati sve mečeve širom Evrope, a posebno zanimljivu završnicu Lige prvaka. A tamo se za finale bore njegovi bivši timovi Real Madrid i Chelsea. U prvom susretu odigranom u Madridu bilo je 1:1, a u srijedu ovi timovi će odigrati revanš na Stamford Bridgeu.

"Vodim normalan život, osjećam se svježe i smireno, Pričekat ću da se vratim nogometu, možda će sljedeća sezona biti preuranjena", rekao je Mourinho, pa je dodao:

"Uživam biti analitičar u medijima jer smatram da mogu da napravim razliku. Ne želim nikakvu publiku, to nije moj posao. Uživat ću prateći utakmice i osvrćući se na dešavanja, a drago mi je da će to drugi imati priliku da pročitaju".

A onda je govorio i o susretu Reala i Chelseaja.

Oglasi

"Imam profesionalan odnos prema svemu, tako da ću sve posmatrati neutralno. Bit će mi drago ko god od ta dva tima prođe u finale. Da sada dobijem priliku da vodim ekipu koja je protivnik Interu u Italiji, ne bih imao ništa protiv, jer jednostavno sam profesionalac i samo bih radio svoj posao".

Zašto do sada nije trenirao u Njemačkoj ili Francuskoj?

"Engleska je posebna za nogomet, tu je moja početna privlačnost i također sam želio biti dio italijanskog i španskog nogometa. U Njemačkoj znate da ćete tamo vjerovatno otići u Bayern ili PSG u Francuskoj. U Engleskoj postoji velika konkurencija, veliki pritisak i sve ono što želim. Odbijam da idem u zemlje u kojoj nema pritiska", poručio je Portugalac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uz to, Mourinho kaže da s Sir Alexom Fergusonom komunicira SMS-om, da Wengerov broj nije na njegovoj listi kontakata i da ima brojeve Kloppa, Guardiole i Artete:

"Imam njihove brojeve, da, ali to ne znači da se čujemo svaki dan".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi