Ramosov jedini zahtjev Perezu za ostanak u Realu!

Ugovor ističe za dva mjeseca

Ramosov jedini zahtjev Perezu za ostanak u Realu!

A. Čaušević

Sergiju Ramosu su preostala dva mjeseca ugovora s Real Madridom. Dogovora još uvijek nema i ništa se praktično nije promijenilo od januara. 

Bilo je nekoliko razgovora u martu i aprilu ali pomak se nije napravio pa Ramosov odlazak iz Los Blancosa se čini itekako realnim što bi značio kraj priče koja traje 16 godina.

Iskusni štoper je pred Florentina Pereza postavio samo jedan uslov za ostanak. Marca izvještava da je dvogodišnji ugovor sve ono što traži legendarni defanzivac.

Marca navodi da je 35-godišnjak problem s novcem i smanjenje plate spreman ostaviti po strani ukoliko se udovolji njegovom jedinom zahtjevu.

Inače, prije dva mjeseca iskusni defanzivac je kazao da se osjeća šest godina mlađe te je otkrio do kada želi igrati kako bi ispisao nove stranice historije.

"Imam 34 godine, ali se osjećam kao da imam 28. U formi sam kao prije deset godina. Mogu igrati još pet vrhunskih sezona", rekao je Ramos te nastavio:

Oglasi

"Želim nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2026. godine i postati jedini u historiji sa šest nastupa na Mundijalima".

Po pet Mundijala iza sebe imaju Antonio Carbajal, Lothar Matheus, Rafael Marquez i Gianluigi Buffon.

Inače, kada bude Svjetsko prvenstvo 2026. godine čiji su domaćini SAD, Meksiko i Kanada Ramos će imati punih 40 godina jer će 30. marta proslaviti 35. rođendan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španac je svoj prvi nastup u profesionalnom fudbalu upisao u februaru 2004. godine kada je Sevilla igrala protiv Deportivo La Corune.

Međutim, ovog proljeća je uglavnom van terena. Prvo je bio povrijeđen, a zatim je uslijedio i pozitivan test na koronavirus. Propustit će Ramos i današnji meč protiv Osasune, ali bi trebao biti spreman za revanš s Chelseajem.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skopidoo
Pa dadni mu 2 godine **** te ugovor vise
1 2
miki30
Sigurno više kešova!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti