Ronaldo se sprema za povratak?

Portugalac nije zadovoljan u Torinu

Ronaldo se sprema za povratak?

S. Mlaćo
Italijanski mediji prenose da će Cristiano Ronaldo na kraju sezone napustiti Juventus.

Navode da Ronaldo nema ništa protiv povratka u Manchester United, te da će se to i desiti.

Portugalac će naravno morati da pristane da smanjenje plate, s obzirom da u Torinu zarađuje 30 miliona eura po sezoni.

U bivšem klubu navodno bi pristao i na duplo manju platu. Obeštećenje bi dobio i Juventus s obzirom an važeći ugovor do ljeta 2022.godine.

Cristiano ove sezone igra odlično. Zabio je 32 gola u 36 nastupa, a ovom učinku je dodao i četiri asistencije.

Ukupno je u nepune tri sezone Portugalac odigrao 126 utakmica za Staru damu i ima učinak od 97 postignutih golova.

Ronaldo je član Juventusa postao 2018. godine. Stigao je iz Real Madrida za 100 miliona eura, a njegovo angažovanje se torinskom velikanu itekako isplatilo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako je njegov transfer odavno isplaćen samo od prodaje dresova, dobar io plate se također pokrije od toga i sigurno da se u Juventusu nikako ne kaju što imaju Ronalda u ekipi.

Nedavno su se pojavile informacije da je Ronaldo postavio i ultimatume čelnicima Juventusa koga trebaju dovesti na ljeto kako bi osnažili momčad, a da će on ukoliko to ne učine sigurno napustiti klub.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti