Mbappe bi mogao u City

L'Equipe najavljuje senzacionalan transfer koji će uzdrmati svijet

Edmir Škorić

Francuski napadač Kylian Mbappe mogao bi na ljeto napustiti PSG, a do sada se uglavnom povezivao s Real Madridom.

Mbappe trenutno s PSG-om traži novu titulu u Francuskoj, no još važnije mu je polufinale Lige prvaka. Ipak, Parižani nisu u dobroj situaciji pošto su poraženi u Parizu s 2:1 od Manchester Cityja u prvom ogledu polufinala.

Upravo City i Pep Guardiola spremaju senzacionalan transfer Mbappea narednog ljeta, a tu vijest objavio je ugledni L'Equipe.

Mbappe nije pretjerano zainteresovan i navodno nema želju da ode na Etihad, ali bogati vlasnici Cityja i Pep pokušat će ga ubijediti da na kraju dođe u sasvim sigurno najbolju i najuzbudljiviju ligu na svijetu.

Francuz ipak prije želi obući dres slavnog Reala i nada se takvom ishodu, a Guardioli ostaje da se nada da će Mbappe na kraju reći 'da' i da će zaigrati u redovima po svemu sudeći novog prvaka Engleske.

City će imati dovoljno novca za veliki napadački transfer narednog ljeta, a oslobodit će se i budžet za plate odlascima Aguera, Fernandinha i Erica Garcije.

U međuvremenu, PSG nudi novi ugovor Mbappeu, ali igrač za sada to ne prihvata svjestan da će lakše da ode narednog ljeta ukoliko mu i dalje bude važio aktuelni ugovor, koji vrijedi do ljeta 2022. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City će krenuti u utrku za Mbappeom, ali Real Madrid se i dalje smatra najvećim favoritom za dovođenje "francuske zvijeri", koji je uz Erlina Haalanda najtarženiji na svijetu.

Bivši napadač Monaca je na 29 utakmica u Ligi 1 ove sezone postigao 25 golova uz sedam asistencija, a ima i osam golova na 10 mečeva Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.