Guardiola je majstoru 'skinuo kapu': Kakav igrač, kakav čovjek, zaljubljen sam u njega
Foto - Screenshot

Pep o Agueru

Guardiola je majstoru 'skinuo kapu': Kakav igrač, kakav čovjek, zaljubljen sam u njega

M. Šljivak

Manchester City pobijedio je danas na Selhurst Parku u Londonu ekipu Crystal Palacea s 2:0.

S nova tri boda tim Pepa Guardiole došao je korak bliže osvajanju titule prvaka i trenutno imaju 13 bodova i utakmicu više od gradskog rivala Uniteda.

Vodeći gol u ovom meču postigao je argentinski napadač Sergio Aguero u 57. minuti. Podsjetio je sjajni napadač na svoje najbolje dane i prekrasno je pogodio za 0:1.

Reakcija menadžera Građana Pepa Guardiole dovoljno govori šta misli o Agueru. Nakon što je zabio ovaj sjajan gol, Pep mu je 'skinuo kapu' i tako mu je pokazao veliko poštovanje.

[twitter]https://twitter.com/cityreport_/status/1388491766807023618[/twitter]

"Kakav gol, kakav igrač, kakav čovjek. Uživat će u svojim posljednjim utakmicama s nama. Zaljubljen sam u njega kao osobu. Kakav momak", poručio je Guardiola

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/cityreport_/status/1388493971438116869[/twitter]

Agueru je ovo posljednja sezona u dresu Manchester Cityja, gdje je proveo proteklih 10 godina, ali je došlo vrijeme za rastanak.

Argentinski napadač je godinama bio zaštitno lice Cityja. Zabijao je golove kao na traci, a ovo mu je bio 258. gol u 386. nastupu za Građane.

Povrede su sjajnog napadača spriječile da poveća svoj golgeterski učinak. Ove sezone je nastupio samo 16 puta i zbog toga vjerovatno i nije dobio novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupno je Aguero osvojio 14 trofeja za ovih 10 godina. Četiri puta je bio prvak Engleske, peta titula je jako blizu, ali sigurno je da silno želi da se oprosti s titulom Lige prvaka.

Aguero se najviše povezivao s Barcelonom, ali vidjet ćemo gdje će igrati naredne sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Hej koliko je samo puta rekao za nekog igrača da ne najbolji, najinteligentniji sa kim je ikad radio!
1 3
Chico
Sve smo vidjeli osim gola.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi