Sjajna odbrana golmana Sampdorije

Edin Džeko promašio penal

M. Šljivak

Edin Džeko nije uspio da postigne gol za Romu protiv Sampdorije sa penala.

Edin je preuzeo odgovornost za izvođenje penala u 71. minuti susreta, ali je slabo šutirao i Audero mu je skinuo udarac.

Tako je Edin za sada ostao bez pogotka i nastavljen je niz utakmica u Seriji A u kojima nije uspio da zabije pogodak.

On je ove sezone u italijanskom prvenstvu zabio samo sedam golova u 23 nastupa, a ukupno je zabio 12 golova u sezoni.

Roma trenutno gubi od Sampdorije sa 2:0, a treba svakako istaći da su Edinu u dosadašnjem dijelu meča i poništena dva pogotka.

On je dva puta zatresao mrežu protivnika. Ipak, oba puta su golovi opravdano poništeni i sudija je donosio ispravne odluke.

Međutim, nije Edin uspio da postigne pogodak iz stopostotne šanse. Golman Sampe je pokazao pravu klasu i skinuo mu je udarac koji je bio precizan, ali veoma slab.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je u večerašnjem meču potpuno nadigrana. Sampa sasvim zasluženo ima prednost, a tim Paula Fonsece je ponovo priredio razočarenje svojim navijačima.

Gotovo je sigurno da portugalski stručnjak neće voditi Romu naredne sezone, a pod upitnikom je i ostanak Džeke koji u posljednjih nekoliko mjeseci ne igra na svom nivou.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.