Pellegrinijeva poruka za Džeku znači samo jedno

Svi žele da ostane

Pellegrinijeva poruka za Džeku znači samo jedno

E. Škorić

U posljednjih nekoliko sati ponovo se govori o mogućem odlasku Edina Džeke na kraju sezone iz Rome.

Džeko se, dok je na Olimpicu, često povezivao s drugim klubovima, ali svejedno je na kraju ostao lojalan Vučici. Ponovo se povezuje s Interom, koji ga navodno planira dovesti na ljeto bez obzira što ima 35 godina, a njegovi saigrači bi ipak da ostane.

Barem tako su italijanski mediji protumačili poruku Lorenza Pellegrinija, koji je na Instagramu uz fotografiju s Dijamantom napisao kratko "Braća".

Bh. napadač je u Romi od ljeta 2015. godine, no nije uspio da osvoji trofej s Vučicom. Edin je najbolji strijelac kluba posljednjih godina i među najboljima u povijesti Rome.

Jedna je od ikona kluba i omiljen kod navijača, ali i saigrača koji očigledno ne žele da ode na kraju sezone. Vidjet ćemo kakav je Edinov stav po tom pitanju, ali i stav vodećih ljudi Rome.

Oglasi

Inter uveo "pravilo o podmlađivanju" koje ne važi samo za Dijamanta

Iako ga ugovor za Romu veže do kraja naredne sezone, Džeko će za koji mjesec prema pisanju italijanskih medija sporazumno raskinuti ugovor sa rimskim klubom, a još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Povezuje se bosanskohercegovački Dijamant sa mnogim klubovima, ali italijanski mediji vjeruju da neće napuštati Seriju A te da će najvjerovatnije pojačati Inter.

Navodno je Džeko velika želja vjerovatno novog prvaka Italije, a u Interu su spremni prekršiti i novo pravilo koje su nametnuli vlasnici kluba.

Italijanski mediji pišu da Inter više neće dovoditi igrače u poznim igračkim godinama, odnosno da će raditi na podmlađivanju ekipe, ali to pravilo ne vrijedi u slučaju Edina Džeke.

Bosanskohercegovački napadač je "stara opsesija" šefa struke Intera, Antonija Contea, i sve je izglednije da će im se fudbalski putevi konačno ukrstiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Džeko je u Romu stigao 2016. godine iz Manchester Cityja u transferu vrijednom 15 miliona eura. Odigrao je za rimski klub 254 utakmice i pritom je postigao 117 pogodaka kojima je dodao 52 asistencije.

Tokom prelzanog roka prije početka ove sezone bio je na pragu prelaska u Juventus, no transfer je propao u posljednji čas, a osim za Romu i Manchester City u karijeri je nastupao za Wolfsburg, Teplice, Usti nad Labem i Željezničar.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mele
Bjezi Dzeksone, bar jos koju golcinu u Evropskim utakmicama da zabijes. Roma nece ni plasirati se za narednu sezonu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi