Još dva kluba na "dodatnom pregledu"

Dva kluba nisu dobili licencu za učešće u Premijer ligi!

Admin Čaušević

Prvostepena komisija za licenciranje klubova na sjednici održanoj u utorak razmatralo je zahtjeve kluboa za učešće u narednoj sezoni Premijer lige i UEFA-in takmičenjima.

Nakon održane sjednice Savez je putem zvaničnog saopštenja obavijestio javnost da dva kluba nisu dobili licencu za Premijer ligu naredne sezone.

Zeleno svjetlo za nastup u bh. prvenstvu u sezoni 2021/2022 za sada nisu dobili Mladost i Olimpik, dok su Radnik i Sloboda završili na "dodatnom pregledu".

Odlukom Prvostepene komisije na eurosceni naredne takmičarske godine će moći igrati Sarajevo, Borac, Široki Brijeg, Željezničar, Velež, Zrinjski i Tuzla City.

Na ovoj sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima koji su aplicirali za učešće u takmičenjima u Premijer ligi BiH i UEFA-inim klupskim takmičenjima u sezoni 2021/2022.

"Licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige Bosne i Hercegovine su dobili sljedeći klubovi:

FK „Sarajevo“ Sarajevo, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, FK „Borac“ Banja Luka, HŠK „Zrinjski“ Mostar, FK „Tuzla City“ Tuzla, FK „Željezničar“ Sarajevo, FK „Krupa“ Krupa na Vrbasu, i FK „Velež“ Mostar.

Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nisu dobili: FK „Mladost“ Doboj Kakanj i FK „Olimpik“ Sarajevo.

Prvostepena komisija će nakon pregleda dodatne dokumentacije donijeti odluke o izdavanju licence za FK „Radnik“ Bijeljina i FK „Sloboda“ Tuzla.

Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima su dobili sljedeći klubovi:

FK „Sarajevo“ Sarajevo, FK „Borac“ Banja Luka, NK „Široki Brijeg“ Široki Brijeg, HŠK „Zrinjski“ Mostar, FK „Željezničar“ Sarajevo, FK „Velež“ Mostar i FK „Tuzla City“ Tuzla.

Licencu za učešće u UEFA-inim klupskim takmičenjima nisu dobili sljedeći klubovi:

FK ''Sloboda'' Tuzla, FK ''Olimpik'' Sarajevo, FK „Krupa“ Krupa na Vrbasu, FK „Mladost“ Doboj Kakanj i FK „Radnik“ iz Bijeljine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Licencu za učešće u UEFA-inoj Ligi prvaka za žene za sezonu 2021/22. dobio je i ŽNK „SFK 2000“ iz Sarajeva.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS/FS BiH (Premijer liga BiH i UEFA-ina takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS/FS BiH u roku od 8 (osam) dana od dana prijema pisanih odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS/FS BiH", saopštili su iz NFSBiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.