Čuvar mreže naše selekcije

Burić o žrijebu: Treba da nam bude cilj da pobijedimo, a ne da prođemo grupu

S. Grebović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala protivnike na Evropskom prvenstvu naredne godine.

U Budimpešti je danas od 17 sati održan žrijeb grupa za prvenstvo Evrope, a protivnike je saznala i naša reprezentacija.

Izabranici Ivice Obrvana će snage odmjeriti sa Španijom, Švedskom i Češkom Republikom.

Svoje viđenje žrijeba iznio je i čuvar mreže naše reprezentacije, Benjamin Burić.

"Dobili smo jednu tešku i zahtjevu grupu. Španija i Švedska su favoriti, a sigurno da mi i Česi nećemo doći sa bijelom zastavom, borićemo se za svaki bod. Bitno je samo da svi budemo zdravi. Imamo dosta vremena da analiziramo sve protivnike i borićemo se za svaki bod."

"Mislim da treba da nam cilj bude pobjeda ne EP-u, a ne da prođemo grupu. Moramo ispred sebe postaviti neki realni cilj. Ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Sigurno da je grupa teška, ali i zanimljiva, sigurno jedna od najtežih. Trebamo se samo opsutiti. Na prošlom Evropskom prvenstvu smo 'probili led' igranja na EP. Sada treba samo da se opustimo i uživamo igrajući", dodaje Burić.

Podsjetimo, tim Ivice Obrvana se plasirao na smotru najboljih rukometnih rerpezentacija Starog kontintenta nakon ne baš sjajnih kvalifikacija. Naši Zmajevi su u grupi sa Njemačkom, Austrijom i Estonijom ostvarili učinak od dvije pobjede i četiri poraza, ali i to je bilo dovoljno za plasman na EP.

Ostale grupe izgledaju ovako:

Grupa A: Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija, Crna Gora.

Grupa B: Mađarska, Portugal, Island, Nizozemska.

Grupa C: Hrvatska, Srbija, Francuska, Ukrajina.

Grupa D: Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska.

Grupa E: Španija, Češka Republika, Švedska, Bosna i Hercegovina.

Grupa F: Norveška, Slovačka, Rusija, Litvanija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.