I EHF u nevjerici zbog Benjamina Burića!

Svjetska klasa

I EHF u nevjerici zbog Benjamina Burića!

A. Čaušević

Benjamin Burić je u duelu protiv svojih "poznanika" Nijemaca ponovo potvrdio svjetsku klasu.

Bosna i Hercegovina je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo izgubila od Njemačke 24:26, ali je praktično cijeli meč bila ravnopravan protivnik i definitivno je pokazala zube puno snažnijem timu.

Burić je ponovo bio na visini zadatka. Utakmicu je završio sa 11 odbrana od kojih su neke bile zaista impresivne. Uspio je skinuti i jedan sedmerac.

[twitter]https://sportsport.ba/rukomet/rukometni-zmajevi-rukometna-reprezentacija-bosne-i-hercegovine-njemacka/397861[/twitter]

Odlični golman je u nevjerici uspio ostaviti i EHF koji je na društvenoj mreži Twitter izdvojio nekoliko Burićevih odbrana sa samog otvaranja susreta.

Oglasi

U pitanju su bili otvoreni šutevi, ali je Burić pokazao po ko zna koji put koliko ima sjajan refleks i koliko se dobro postavlja.

Inače, EHF je izdvojio i odličnu akciju Karačića i Ovčine iz finiša prvog poluvremena kada smo stigli do vodstva 13:12.

Podsjećanja radi, naši rukometaši kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završavaju u nedjelju gostovanjem reprezetnaciji Austrije. Taj meč se igra u Grazu s početkom u 18 sati.

U prvom duelu ove dvije selekcije naš tim je slavio 27:21, a sada će nam biti dovoljan bod ili pobjeda kako bi se našli među dvije prvoplasirane ekipe u grupi, odnosno među najboljim trećeplasiranim selekcijama te tako otišli na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi