Burić: Graz je šansa generacije

Rukometaši u nedjelju protiv Austrije

Burić: Graz je šansa generacije

E. Škorić

Rukometna reprezentacija BiH jučer je odigrala sjajan meč u Bugojnu protiv moćne Njemačke, ali nažalost na kraju je poražena sa 26:24.

Imali smo i vodstvo protiv Njemačke, imali svoje faze meča, izgledalo je kao da bismo mogli da ih iznenadimo. No, ne bi Njemačka bila Njemačka da na kraju okrene sve na svoju stranu i ostvari pobjedu. Nama ostaje još jedna šansa...

Nakon šo je Austrija dobila Estonce sa 31:27, ostala nam je prilika da u Grazu ostvarimo pobjedu i tako odemo na Evropsko prvenstvo. Bosna i Hercegovina je u prvom međusobnom duelu pobijedila Austriju 27:21 te će našim rukometašima u nedjelju u Grazu biti dovoljan i bod za direktan plasman na Euro.

U slučaju poraza u poretku najbolje trećeplasiranih reprezentacija bi imali dva boda te bi se imali čemu nadati. U tom slučaju bi odlučivala gol-razlika. Dobra stvar je što u dva meča protiv Njemačke nismo doživjeli ubjedljive poraze. Prvi susret smo izgubili 25:21, a drugi 24:26.

Na Evropsko prvenstvo će se plasirati četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije, a situaciju je danas zakomplikovala Litvanija koja je u grupi 4 pobijedila Island i vratila se u igru.

"Protiv Njemačke smo propustili priliku, koju ne smijemo propustiti u Grazu protiv Austrije. Graz je šansa naše generacije i idemo dati sve od sebe", poručio je naš sjajni golman Benjamin Burić.

Rukometni Zmajevi odmah idu za Austriju gdje ih u nedjelju od 18 sati čeka meč odluke protiv istoimene domaće selekcije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Prije tog okršaja nadu ulijeva i izjava selektora Ivice Obrvana, koji je uvjeren da odlazimo na EP.

"Uvjeren sam da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Svaka čast igračima i čestitam im na energiji i dobrom izdanju", poručio je Obrvan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi