Trener Rizespora demantuje vijest o dovođenju Dijamanta

"Volio bih da nam Džeko dođe, ali bojim se da to sada nije realno"

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko sada se povezuje s jednim klubom iz Turske.

Ranije se bh. napadač spominjao kao moguće pojačanje Fenerbahčea i Galatasarayja, no sada malo manje poznati turski klub, Rizespor, počeo se u medijima vezati uz ime iskusnog Rominog golgetera.

Džeko ima ugovor do ljeta 2022. godine, ali je konstantno povezivan s drugim timovima u posljednje vrijeme. Nakon što je objavljeno da je Džeko navodno na listi igrača na koje novi trener Rimljana Jose Mourinho neće računati u novoj sezoni, još intenzivnije su priče o odlasku Dijamanta iz vječnog grada.

Rizespor se spominje kao jedna od destinacija, no i sam trener ovog kluba Bülent Uygun smatra da to u ovom trenutku nije moguće.

"Igrači poput Džeke puno znače za tim u kojem igraju i uglavnom prave razliku. Volio bih da nam dođe, ali teško da možemo očekivati da jedan Džeko bude dio Rizespora u ovom trenutku", poručio je Uygun.

Džeko je svoju klasu potvrdio ponovo sinoć, pošto je dao gol u 3:2 pobjedi nad Manchester Unitedom u revanšu polufinala Evropske lige. Ta pobjeda Rimljanima nije bila dovoljna, budući da je United slavio sa 6:2 u prvom duelu.

Bomba s Apenina: Mourinho otpisao šestoricu, među njima je i Džeko!

I ovog ljeta Edin Džeko će biti na iskušenju da li ostati ili otići iz Rome, barem se to da zaključiti po pisanju medija s Apenina.

Jose Mourinho je u utorak imenovan za novog trenera Rome za sljedeću sezonu, pa su sasvim očekivano krenule špekulacije o mogućim transferima rimskog kluba, prvenstveno kada su u pitanju odlasci.

Tuttomercato je jutros plasirao pravu "medijku bombu" čiji zadržaj otkriva da je Mourinho prekrižio šestoricu igrača Rome. Na listi se navodno nalazi i Edin Džeko.

Navodi se da u Mourinhovom projektu više nema mjesta za Džeku koji bi mogao preći u Intere. Još su otpisani Pastore, Pedro, Pau Lopez, Davide Santon i Fazio.

Nije ovo prvi put da se Džeko suočava sa sličnim medijskim napisima u posljednjih nekoliko godina jer je bio otpisan i u januaru, ali je ostao te ekipu odveo do novog evropskog polufinala, ovaj put Europa lige.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Corriere della Sera piše kako se Dijamant sviđa Posebnom, ali problem predstavlja plata od 7.5 miliona eura pa bi na poziciju napadača mogli stići Mauro Icardi iz PSG-a ili Sarder Azmoun, sjajni Iranac iz Zenita.

Bilo kako bilo, do ljetnog prijelaznog roka je ostalo još nekoliko sedmica i sigurno će u tom periodu iz Italije doći još "mali milion" informacija po pitanju Džekine budućnosti u Romi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.