Džeko nikome u karijeri nije postigao toliko golova kao Manchester Unitedu

U svim takmičenjima

Džeko nikome u karijeri nije postigao toliko golova kao Manchester Unitedu

E. Čaušević

Roma je večeras pobijedila na svom terenu Manchester United sa 3:2, ali na kraju plasman u finale izborili su Crveni đavoli.

United je u prvoj utakmici koja se igrala prije sedam dana pobijedio na Old Traffordu sa 6:2 i već tada je bilo jasno da su već jednom nogom u finalu Evropske lige.

Roma je večeras uspjela da pobijedi sa 3:2 i barem koliko-toliko se iskupi navijačima za debakl u prvoj utakmici.

Prvi gol na meču za Vučicu u 57. minuti zabio je Edin Džeko koji je poravnao na 1:1, ali i nastavio fantastičan niz u utakmicama protiv Manchester Uniteda.

Manchester United je tako postao Džekina najdraža "žrtva" jer nikome nije dao toliko golova u svim takmičenjima kao velikanu s Teatra snova.

Dijamant je protiv Crvenih đavola odigrao ukupno 11 utakmica u svim takmičenjima i uspio im je zabiti čak devet pogodaka.

Oglasi

Jedini koji je u karijeri uspio da postigne devet golova Manchester Unitedu je Džekin bivši saigrač iz Manchester Cityja Sergio Aguero, ali njemu je za to trebalo 16 utakmica.

Džeko je u svojoj karijeri protiv Manchester Uniteda igrao dok je bio član Wolfsburga, Manchester Cityja i Rome i uspio je u svakom klubu zabiti barem jedan pogodak protiv Crvenih đavola.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Večerašnju utakmicu sigurno je pratio i Jose Mourinho koji će od naredne sezone biti trener Rome i imao je šta da vidi večeras.

Mnoge zanima da li će Džeko ostati u Romi i naredne sezone, a i večeras je pokazao da još uvijek ima dosta doga da pruži na terenu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Sljedeci naslov : Murinjo ne moze da zamisli tim bez Dzeke
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi