Nova zvijezda Rome: Njegov životni put je za napraviti film

Dolazi iz Gambije

Nova zvijezda Rome: Njegov životni put je za napraviti film

E. Škorić
Teme:

Roma je sinoć u revanš meču polufinala Evropske lige pobijedila Manchester United s 3:2, no naravno zbog teškog poraza na Old Traffordu neće igrati finale.

Rimljani su ipak na dostojanstven način sinoć okončali svoju ovosezonsku evropsku avanturu. Edin Džeko je bio strijelac jednog gola, a priliku da zaigra imalo je i mladi afrički Ebrima nogometaš Darboe, koji je ušao umjesto povrijeđenog Smallinga.

Radi se o momku koji je rođen u junu 2001. godine i dolazi iz Gambije.

"Igranje protiv Manchester Uniteda je neopisiva stvar, ne znam kako bih to objasnio. Uvijek pokušavamo trenirati maksimalno kad smo u prvom timu, ali Fonseca mi je rekao da igram mirno ida radim sve ono što radim na treningu. Pokušavao sam samo da pomognem ekipi kad sam ušao u igru", objasnio je Darboe.

Ko mu pomaže na početku ove karijere u Romi?

“Svi pomalo pomažu, na početku mi je puno pomogao De Rossi, a zatim i Kolarov. Sad sam vrlo blizu Diaware".

"Ovaj san sanjao sam od djetinjstva. U Africi je teško igrati na velikim razinama bez pomoći. Bio je tamo moj bliski prijatelj u Gambiji koji mi je uvijek govorio da sam prejak i da razgovaram s roditeljima da me odvedu u Evropu da bih stigao do vrha. Roditelji su mi pružili ruku, viza nije bila laka: nisam imao izbora, pobjegao sam s dva prijatelja, težak i avanturistički put. U Italiji su me primili u jednu porodičnu kuću. Nakon godinu dana upoznao sam Miriam Berruti, izvidnicu za talente koja mi je promijenila život i učinila me dijelom njihove porodice: bio sam premlad i trebao sam nekog da mi pomogne. Hvala od srca".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poruka za druge koji su možda sada u situaciji u kakvoj je sam bio prije dolaska u Italiju?

"Morate da vjerujete u sebe do zadnjeg dana. Nema odustajanja. Snovi su zaista ostvarivi i greška je pomisliti da nešto ne možete uraditi".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

WOLF20
Ispostavit ce se na kraju da ima 31godinu
7 0
Bohemia
Kakva promocija migranata, bravo redakcijo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi