Svi su veoma motivisani

Plemići svim silama kreću na pobjedu protiv Veleža

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

Veliki derbi u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će u Mostaru gradski rivali Zrinjski i Velež.

Meč koji se igra na stadionu pod Bijelim Brijegom izaziva veliku pažnju. Oba tima se bore za plasman u Evropu, pa su ulozi u ovom meču ogromni.

Igrači Zrinjskog odradili su večeras posljednji trening pred gradski derbi i ako je suditi prema atmosferi unutar ekipe, svim silama će krenuti na pobjedu protiv najvećeg rivala.

"Najnormalnije smo se spremali kao i za svaku utakmicu, a očekujem jako težak meč. Velež je u dobrom momentu, 15 utakmica nije poražen i to je veliko. Na nama je da iskoristimo šanse na utakmici i da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirovć i dodao je:

"Svjesni smo da ima još pet kola, blizu smo da izborimo cilj. Nemamo za ovaj meč Govedaricu, Ibaneza i Filipovića, a žute kartone ima Enin", kazao je trener Zrinjskog pred veliki derbi.

Plemići su trenutno na četvrtom mjestu tabele u Premijer ligi BiH i osvojili su 49 bodova, dok je Velež poziciju ispred i ima 52 osvojena boda.

Glavni sudija ovog meča je Elvis Mujić iz Banovića. Njemu će asistirati Sreten Udovičić (Prijedor) i Josip Čolić (Kupres). Četvri sudija je Haris Kaljanac (Sarajevo).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret Zrinjskog i Veleža igra se sutra od 19:05, a prema kladionicama favorit je domaći sastav.

Kladionica Mozzart nudi zaista fantastične kvote za ovu utakmicu, a prognozu ishoda OSTAVITE OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.