Feđa Dudić: Idemo na pobjedu jer drugačije ne znamo

Želi nastavak dobre serije

Feđa Dudić: Idemo na pobjedu jer drugačije ne znamo

Edmir Škorić

Mostarski derbi igra se u subotu, a Zrinjski će biti domaćin Veležu.

I jedni i drugi se bore za plasman u Evropu, s tim da Velež trenutno bolje stoji na tabeli i bliže je tom cilju.

Trener Rođenih Feđa Dudić nada se nastavku dobrog niza njegove ekipe, no svjestan da je Zrinjski pod velikim pritiskom.

"Priprema utakmice protekla je u najboljem redu. Puni smo nekog samopouzdanja, postala je to kod nas i kolortečina. Ne pridajemo značaj nekim velikim utakmicama. Neki loš rezultat nas ne može poremetiti. 80 ili 90 posto ekipa bi zabilježilo negativan rezultat nakon onog na Koševu, a mi smo vezali nakon toga tri pobjede. To pokazuje naš karakter. Zrinjski je pun dobrih pojedinaca, koji mogu da riješe utakmicu u svakom trenutku. Slavil ismo jednom mi, jednom oni ove sezone, ali ova utakmica ima najveći značaj jer se bliži kraj sezone. Bodovi mnogo znače za izlaz na evropskju scenu. Mi s manje pritiska ulazimo u ovaj meč i sem poraza nam je svaki rezulta dobar, ali idemo na pobjedu jer drugačije ne znamo. Zrinjskom sigurno igra samo pobjeda", rekao je Dudić, koji nema većih problema s igračkim kadrom.

"Igračka križaljka je dobra, sem kartoniranih. Konačno imamo sve na raspolaganju na treningu. Svi su se opravili i jedva čekaju utakmicu. Nedostatak Anđušića koji je u izvarednoj formi će biti hendikep i Ovčine koji je dosta toga dobrog dao u zadnjim utakmicama. Koga nema, bez njega se može i mora".

Hoće li se pratiti dešavanja na Grbavici i meč Željezničar - Široki?

Oglasi

"Iako ovisimo sami o sebi, sigurno da pratimo i šta rade naši konkurenti. Pobjeda Širokog nad Zrinjskim u prošlom kolu dovela je do svega ovoga, da ovaj meč ima veliku važnost, ali ovisimo sami o sebi i ne trebamo da gledamo šta drugi rade. Ipak, sigurno da ćemo ispratiti i večerašnji meč na Grbavici".

Da li se plaši sudije?

"Ne bih govorio o suđenju, jer sam bio prigovori za suđenje u Banjaluci, pa sam bio kažnjen. Nadam se da ćemo nakon utakmice pričati o dobirm stvarima, potezima i golovima, a ne da pričam o gospodinu sudiji. Želim mu da odsudi kao na Koševu gdje je odradio dobar posao".

Kapiten Denis Zvonić kratko je prokomentarisao derbi koji slijedi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jedva čekamo da utakmica krene. Ostavićemo zadnji atom snage na erenu i cilj je nastaviti niz bez poraza. Želimo izaći kao pobjednici", kratko je kazao Zvonić.

Mostarski derbi igra se od 19 sati i pet minuta, a sudit će ga Elvis Mujić iz Banovića. Asistirat će mu Udovičić Sreten (Prijedor) i Čolić Josip (Kupres). U 29. kolo Velež ulazi sa trećeg mjesta i ima 52 boda, dok Zrinjski ima 49 bodova i zauzima četvrto mjesto na tabeli.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1605368976
FORZZA VELEŽ!
5 2
Zaccheroni
CRVENA JE BOJA KRVI,VELEZ IGRA MOSTAR GRMI. HAJMO ROĐENIIII
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi